Mindre och säkrare konferensresmål är årets trend – Mallorca i topp - | Konferensvärlden
Mallorca
Mötesnytt > Mindre och säkrare konferensresmål är årets trend – Mallorca i topp

Mindre och säkrare konferensresmål är årets trend – Mallorca i topp

Utland Mindre och tryggare resmål är årets trend inom konferensresor. Efter många års dominans får de populära storstäderna London och Barcelona lämna plats för Mallorca som är årets hetaste konferensresmål 2016 (+42 procent). Årets uppstickare är också Kroatien som ökar rejält i år.

5 oktober 2016, uppdaterad: 5 oktober 2016

– I år ser vi tydligt att många svenska företagen gärna väljer mindre resmål som känns lugna och säkra. Det brukar sällan vara någon som slår varken London eller Barcelona, men i år är alltså Mallorca en given vinnare. Att Kroatien, som inte ens fanns med på topp 20-listan i fjol, också ökar rejält är ett kvitto på att mindre resmål går före storstäder i allt större utsträckning, säger Björn Wigge, produktchef för Resia, Möten & Konferens, som redovisar en 14-procentig ökning hittills i år.

Resmål med upplevelsebaserade aktiviteter 

Både Mallorca och Kroatien är resmål med stora möjligheter till upplevelsebaserade aktiviteter som är en stor trend även inom konferensresor. Gemensamma matupplevelser, segling och vandringar är exempel populära aktiviteter på årets konferenser, kick offer samt ledningsgruppsmöten.

– Vi upplever att de svenska företagen har ett allt större behov av att träffas på den här typen av konferensresor. Digitaliseringen gör att många fysiska möten uteblir och när man väl ses vill man kombinera effektiva möten med trevligt umgänge i stimulerande miljöer runt medelhavet. Förutom säkerhetsperspektivet väljer många företag också mindre resmål som gör det lättare att hålla ihop gruppen och som skapar ett mer spontant umgänge, säger Björn Wigge.

Konferensstäder som ökar

Berlin och Edinburgh är också två konferensstäder som fortsätter att öka, särskilt bland företag som prioriterar en kort flygtid. Prag, som var en populär konferensstad i början av 2000-talet, gör en stark comeback med en ökning på 68 procent i år.

Tio i topp-lista – hetaste konferensresmålen 2016*

1. Palma
2. London
3. Barcelona
4. Prag
5. Berlin
6. Rom
7. Edinburgh
8. Malaga
9. Nice
10. Split

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av konferensresor under perioden januari–september 2016. Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.