Missnöje med mötesbranschen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Missnöje med mötesbranschen

Missnöje med mötesbranschen

I Resegeometris senaste branschmätning (Svenska Mötesbarometern) har 1000 kvalificerade konferensinköpare på Svenska företag utvärderat de större konferensleverantörerna på den svenska marknaden (bokningsbolag/konferensspecialister, hotellkedjor, affärsresebyråer och rederier). Resultatet från undersökningens kundnöjdhetsdel (Net Promoter Score) visar bland annat på ett lågt genomsnitt för konferensbranschen som helhet.

24 augusti 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Det finns dock ett par tydliga undantag:
– Det tydligaste undantaget är Svenska Möten, som står i en helt annan klass jämfört med konkurrenterna, säger Jan Borg vice VD på Resegeometri Nordic AB.

– Kundernas negativa inställning till flera av de stora konferensleverantörerna indikerar att branschen såväl som enskilda leverantörer har en stor förbättringspotential. I ett sådant branschklimat kan det vara mycket lönsamt att satsa extra på kunden – en investering som snabbt kan löna sig både i form av ökad uppmärksamhet och volym, fortsätter Jan Borg.

Fakta om Resegeometri och Svenska Mötesbarometern:
Svenska Mötesbarometern är en oberoende mätning av svensk mötes- och konferensmarknad. Undersökningen genomförs två gånger per år av konsult- och analysföretaget Resegeometri Nordic AB i samarbete med QuickSearch Sweden AB. Svenska Mötesbarometern ingår också i Resegeometris undersökningskoncept ”The Nordic Business Travel Barometer” bestående av ett flertal olika undersökningar och analyser för en oberoende granskning av den Nordiska affärsresemarknaden.

Resegeometris verksamhetsfokus är Nordisk reseindustri i ett globalt perspektiv medan Quicksearch har ett bredare branschoberoende perspektiv med både egen mjukvaruutveckling och metod för genomförande av bland annat bransch-, kund- och medarbetarundersökningar.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.