Mötena stabila trots finanskrisen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mötena stabila trots finanskrisen

Mötena stabila trots finanskrisen

Svenska Mötens satsning på avtalskunder gynnar medlemmarna.

1 december 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

Trots att larmrapporterna avlöser varandra är utvecklingen för Svenska Möten fortsatt positivt stabil. Förklaringen är en ökad fokusering mot avtalskunder som nu ger en trygg bas för hela organisationen. Antalet möten fortsätter att öka, i november med 46 procent jämfört med samma månad föregående år. Även orderingången är fortsatt stark och orderstocken är idag 80 procent större än vid samma tidpunkt ifjol.
– Vi märker en allt större försiktighet hos våra kunder och avbokningarna blir fler. Samtidigt har vi ett stadigt inflöde av nya affärer, framförallt från våra avtalskunder, vilket är mycket glädjande i dessa tider. Avsikten med vår långsiktiga satsning på en bred portfölj med avtalskunder är att skapa trygghet för oss och våra medlemsföretag genom en stabil bas och på så sätt minska effekterna av en konjunkturnedgång. Vi ser nu tydligt att denna strategi har önskad effekt, säger Johan Fägerblad, VD för Svenska Möten.

Under november månad ökade antalet genomförda möten med 46 procent jämfört med samma månad ifjol. Orderingången fortsätter också att vara mycket stark, med en ackumulerad ökning på 35 procent i år, och orderstocken är i dagsläget 80 procent starkare än vid samma tidpunkt ifjol.

Med sitt egenutvecklade klassificeringssystem driver Svenska Möten på branschens kvalitetsutveckling. För marknaden innebär det en stor trygghet eftersom alla Svenska Mötens medlemmar måste uppfylla ett antal krav som tydligt redovisas för marknaden. Svenska Möten har under de senaste åren aktivt ökat sin marknadsnärvaro och förstärkt organisationen. Huvudkontor och bokningsservice finns i Upplands Väsby och försäljningskontor finns i Göteborg, Malmö och Västerås.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.