Mötesbranschen ser tydligt en konjunkturuppgång - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mötesbranschen ser tydligt en konjunkturuppgång

Mötesbranschen ser tydligt en konjunkturuppgång

Svenska Möten, ledande inom mötesindustrin i Sverige, kan konstatera att konjunkturen är på väg uppåt i Sverige. Ökad volym i genomförda mötesbokningar och orderstock, är historiskt sett ett säkert tecken för ljusare tider i ekonomin.

6 september 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Svenska Möten kan notera augusti som den största augustimånaden någonsin i antal genomförda möten och bokningar för resten av året. Augusti överträffar motsvarande månad toppåret 2008 med råge. Volymen på genomförda möten har ökat med 24 procent jämfört med 2008. Jämfört med augusti 2009, ett tufft år för mötesindustrin, har mötesvolymen i augusti i år ökat med hela 61 procent.
– Vi hade "all time high" i antal nya affärer sista veckan i augusti. Det är en tydlig vändning och vi törs redan nu säga att vi kommer att överträffa 2009 års totala bokningsvolym ordentligt, säger Johan Fägerblad, VD för Svenska Möten.

En allmän konjunkturuppgång är den största anledningen till ökningen av antal möten. Av tradition är mötesbranschen en tydlig konjunkturbarometer.
– Ökning i mötesbokningar är direkt ett resultat av en allmän konjunkturförbättring. När det går bättre för företagen ökar direkt behovet att mötas. Vi ser det över hela landet men vändningen är särskilt markant i västra Sverige som varit hårt drabbat av lågkonjunkturen, säger Johan Fägerblad.

Ytterligare anledning till att mötesindustrin går på högvarv är två stora läkarkongresser i Stockholmsområdet under augusti och september. Dessa kongresser samlar 28 000 respektive 18 000 deltagare från hela världen, inklusive familjer och närstående är det ett enormt inflöde i besöksantal. Kongresserna bidrar till maximal beläggning på hotellen, vilket ger ett ökat tryck från den "normala" kundstocken som behöver mer resurser att hitta möteslokaler.

Svenska Möten har kunnat rapportera om konjunktursvängningar tidigare. Svackan under hösten 2008 syntes tydligt direkt inom mötesbranschen. Nuvarande starka utveckling i svensk ekonomi bekräftas också av Konjunkturinstitutet som spår stark tillväxt fram till år 2012 sin senaste rapport.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.