Möts med gott miljösamvete - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Möts med gott miljösamvete

Möts med gott miljösamvete

Har ni tänkt på hur era möten påverkar miljön? Konfererar ni på Sånga-Säby behöver ni faktiskt inte fundera på det. Här gör personalen det åt er, så kan ni fokusera på givande möten, att äta gott och sova skönt istället.

3 juni 2014,

På Sånga-Säby har man räknat ut vad varje konferensgäst kostar i miljöpåverkan och klimatkompenserar för det. Man har full kontroll på utsläpp från alla transporter till och från hotellet – personal, inköp, mat… Man vet till och med hur mycket utsläpp ostskivan på frukostmackan orsakar. Bokar man bussresa genom hotellet så är det självklart här att klimatkompensera för det också.

– Vi vill absolut inte ge våra gäster dåligt samvete genom att tala om utsläpp, tvärt om – här ska man kunna mötas med helt rent samvete, säger Anders Tornroth, försäljningschef på Sånga-Säby Hotell & Konferens.

Miljön i fokus

Miljön finns alltid i fokus. Uppvärmningskostnader hålls nere med hjälp av bergvärme, solceller, solpaneler och sjöslingor i Mälaren. Den lilla energi man ändå behöver köpa är förstås grön el. Sopsorteringen består av över tjugo olika sektioner, kompost går till en bondgård i närheten och man återvinner så långt det bara går. Det egna vattenverket, med vatten från Mälaren, förser inte bara gäster med gott, friskt dricksvatten utan även fastigheter runtomkring. Men trots det gedigna miljöarbetet som hela tiden pågår märker du troligtvis som konferensgäst knappt av det. Istället känner du säkert lugnet, andas in den rena luften och slås av den vackra utsikten över Mälaren.

– Du märker det förmodligen på den smakrika maten som är ekologisk och närodlad, råvarorna kommer från Sveriges bönder. Möjligen ser du också någon maskros i gräsmattan som vi inte har hunnit rycka upp för hand ännu eftersom vi inte använder några kemikalier i trädgården.

Sällskap på upp till 300 personer kan mötas här men även mindre sällskap ska känna sig hjärtligt välkomna till de nyrenoverade lokalerna. Vill man ha hjälp med aktiviteter finns en eventavdelning som hjälper till att förverkliga era önskemål.

 

Om klimatkompensation:

När man klimatkompenserar köper man utsläppskrediter motsvarande de utsläpp av växthusgaser man ansvarar för. Krediterna används sen till exempel till trädplantering – träd binder koldioxid – och till att ersätta kolkraftverk med vattenkraft eller vindkraft, som leder till mindre utsläpp. Sånga-Säby klimatkompenserar till ett vindkraftskooperativ i Indien, ett projekt som även skapat cirka 500 arbetstillfällen.

 

Sånga-Säby:

• Var det första hotellet i Norden som klimatcertifierades av Svanen, 1999. 

• Utsågs till Nordens första Svanenmärkta konferensrestaurang, 2006. 

• Har klassats som klimatneutralt företag av Respect, 2007. 

• Ägs av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. 

• Är 100 procent klimatneutrala. 

Mer information hittar du på www.sanga-saby.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.