MSC Cruises Kryssningsbarometer 2011 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > MSC Cruises Kryssningsbarometer 2011

MSC Cruises Kryssningsbarometer 2011

MSC Cruises nya Kryssningsbarometer visar att intresset för att kryssa på semestern är fortsatt starkt bland svenskarna. 61 procent kan tänka sig att ersätta en charterresa eller en skidsemester på vintern med en kryssning på varmare breddgrader.

18 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Nya siffror från European Cruise Council bekräftar trenden från MSC Cruises Kryssningsbarometer: det finns en stor potential för kryssningar på den svenska marknaden med Medelhavet som fortsatt växande destination.

MSC Cruises Kryssningsbarometer* är en årlig undersökning genomförd på uppdrag av MSC Cruises under våren 2011 bland reseintresserade i Sverige, Norge och Danmark. Enligt undersökningen uppger 61 procent av svenskarna att de kan tänka sig en kryssning som alternativ till en skidsemester eller en charterresa på vintern. Av de tillfrågade med som har barn kan hela 58 procent tänka sig att åka på kryssning tillsammans med barn eller barnbarn. Enligt de tillfrågade beror det ökade intresset för kryssningar till största del på rekommendationer från bekanta, samt att reseformen är tilltalande. För över hälften av alla tillfrågade är Karibien drömdestinationen för en kryssning, följd av Medelhavet. Undersökningen visar också att många associerar en kryssning med avkoppling och vila och att det finns mycket många aktiviteter ombord för alla åldrar. 47 procent av de tillfrågade svenskarna tycker även att en kryssning är en bra reseform för att fira högtidsdagar med hela familjen.

– Svenskarna har upptäckt att en kryssning är en utmärkt semesterform. Att få se många olika platser under bekväma reseformer och samtidigt ha möjlighet till en mängd olika aktiviteter och bekvämligheter för alla åldrar ombord, allt från spa-behandlingar till sportanläggningar och barnaktiviteter, gör kryssningar till en perfekt familjesemesterform för hela familjen, säger Claes Tamm, nordisk chef på MSC Cruises. Intresset för kryssningar har vuxit lavinartat i Sverige de senaste åren men marknaden är ännu långt ifrån mogen. Nya siffror från European Cruise Council (ECC) visar att kryssningsfrekvensen, det vill säga hur många som kryssat i förhållande till antal invånare, ligger på 6 personer per 1 000 invånare i Sverige. Det kan jämföras med samma frekvensen i England som ligger på 24 per 1 000 invånare. Rapporten visar också att Medelhavet som kryssningsdestination fortfarande växer starkt bland svenskarna.
– De senaste siffrorna från ECC visar tydligt att det finns stor potential för kryssningar på den svenska marknaden, säger Claes Tamm. Det är också roligt att se att Medelhavet fortfarande har en stark tillväxt som kryssningsdestination eftersom det är där MSC Cruises har det sitt största utbudet, inte minst under sommaren då intresset för Medelhavskryssningar är som störst, säger kommenterar Claes Tamm vidare.

*Källa: webbundersökning av resvanor i Skandinavien gjord av Netigate i mars 2011 på uppdrag av MSC CruisesSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.