Nästa konstnär på Nordic Light Hotel är Andreas Braun - | Konferensvärlden
Verk av Andreas Braun
Andreas Braun
Andreas Braun
Mötesnytt > Nästa konstnär på Nordic Light Hotel är Andreas Braun

Nästa konstnär på Nordic Light Hotel är Andreas Braun

Utställning Under 2014 började Nordic Light Hotel arbeta med konceptet ”Artist in Residence”. Nästa konstnär är Andreas Braun, från Akademin Valand i Göteborg.

23 mars 2015, uppdaterad: 1 juni 2015

Konstnären OKOK (Thomas Gunnarsson), illustratören Emelie Mottet samt graffitilegenden James Top från NYC har tidigare delat med sig av sin konst till allmänheten via hotellets lobby. Konceptet går ut på att en konstnär flyttar in på hotellet under en månad. Konstnären bor på hotellet och skapar sina verk i hotellets lobby och restaurang, The Crooked Leg. Konstnärens mål med installationen är att få allmänheten att ta del av den konstnärliga processen på olika sätt, till exempel teckningsskola, bli porträtterade och låta konstnären teckna på personliga föremål.

- Jag tycker att Nordic Light Hotelss tweakade version av ett "Artist in Residence” är unikt och modigt - sett ur både konstnär och arrangör. Konsten i sig påverkas ju av sin närmiljö och vad händer när den skapas i en levande miljö och troligtvis med massor av input från förbipasserande, säger Antonia von Euler som driver NAU Gallery.

Andreas Braun är nästa konstnär att inta Nordic Light Hotel. Med papper, blyerts och kol återskapar han motiv som inspirerar honom samt parar ihop med övriga element i hans bildvärld. Det är kommunikationen mellan mänskliga karaktärer och föremål som fascinerar honom.

- Det är en fantastik möjlighet att få öppet visa min arbetsprocess för allmänheten istället för att sitta ensam i min studio. Jag är mycket nyfiken på hur det kommer att gå och vilka situationer som skapas, säger Andreas.

Taggar/Etiketter
Stockholm  Utställning  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.