Naturens Bästa växer med elva nya ekoturismarrangörer - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Naturens Bästa växer med elva nya ekoturismarrangörer

Naturens Bästa växer med elva nya ekoturismarrangörer

Elva nya godkända arrangörer ger Naturens Bästa ett rejält tillskott som ökar och breddar utbudet av kvalitetsmärkt ekoturism. I den här omgången märks ett antal gotländska ridturer och rabbisjakt, bohuslänska hummer- och havsfisketurer, fjällvandringar runt Abisko, lappländska sommar- och vinterupplevelser, musikaliska kuskar i Hälsingland, kajakupplevelser i Piteå skärgård och fågelskådning & viltsafari i Jämtland.

2 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det här är den största gruppen av nya godkända arrangörer till Naturens Bästa under de senaste fem åren och idag samlar märkningen mer än 85 professionella ekoturismföretag, säger Per Jiborn, märkningsansvarig på Naturens Bästa.
– Det goda utfallet är resultatet av fruktbara regionala samarbeten på Gotland och i Bohuslän, men vi är också övertygade om att detta är ett kvitto på att vi har lyckats höja det kommersiella värdet på vår svenska ekoturismmärkning, förtydligar Per Jiborn.

Ett par tusen medlemmar i Naturens Bästas resklubb, fler besökare på märkningens resesajt och ett växande antal bokningsförfrågningar är några tecken på ett ökat kommersiellt genomslag. Inför julhandeln lanserar dessutom Smartbox en särskild upplevelsebox med kvalitetsmärkt ekoturism, fler utländska bokningar tackvare märkningens arbete mot internationella reseagenter, och de senaste årens framgångsrika samarbete med Coop MedMera-kortet är andra exempel.

– Särskilt roligt är också att det nu sker tydliga regionala satsningar på att utveckla svensk naturturism och att Naturens Bästa används som ett handfast redskap. Gotland, Bohuslän och Västmanland är föregångare som vi hoppas ska följas av fler. Svensk naturturism behöver stimuleras, bli mer lönsam, locka till sig nya företag och produktutveckla sitt utbud. När nu Naturens Bästa lyfter fram pionjärerna, blir det tydligt att det lönar sig att satsa på kvalitet, värdskap, guidekompetens och miljö. Goda exempel som sporrar andra att förbättra sin egen verksamhet, poängterar Per Jiborn.

Här är de elva nya godkända arrangörerna:

* Marias Hästeri (Gotland)
* Gotland Riding (Gotland)
* Ekeskogs Gård (Gotland)
* Smögens Fisketurer (Bohuslän)
* Smögens Fisketurism (Bohuslän)
* Hotel Kaprifol (Bohuslän)
* Tur o Ton (Hälsingland)
* Vålåbild AB (Jämtland)
* Guide Natura (Norrbotten)
* Camp Ripan (Lappland)
* STF Abisko Turiststation (Lappland)Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.