Nordic Blue Hotel blir Svanenmärkt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nordic Blue Hotel blir Svanenmärkt

Nordic Blue Hotel blir Svanenmärkt

Nordic Blue Hotel på Lidingö, som bland annat driver Sveriges första äkta turkiska bad, Blue Hamam, har blivit Svanenmärkt. Det innebär att hela driften har miljögranskats.

4 juni 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är oerhört stolta över att vårt värnande om miljön får den kvalitetsstämpel som Svanenmärket innebär. Svanenmärkningen är en förlängning av det miljöansvar vi tagit sedan tidigare och vi kommer att fortsätta utvärdera områden där vi kan minska miljöbelastningen ytterligare. All personal är engagerad i det miljöarbete vi bedriver och vi ser fram emot att kunna följa vilka miljövinster detta innebär framöver, säger Per Söder, VD på Nordic Blue Hotel.

Nordic Blue Hotel är en konferensanläggning på Elfviks udde, Lidingö. Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet har en hög nivå på sitt miljöarbete och att företaget tar klimatansvar.

– Nordic Blue Hotel jobbar till exempel med att minska sin klimatpåverkan, då de måste klara krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier vid exempelvis städ och disk. Hotellets inköp ska vara miljöanpassade så långt det går. Till exempel ska viss andel av rengöringsmedel och förbrukningsartiklar vara miljömärkta. Allt avfall ska sorteras och hotellet ska ha ett väl utvecklat system för att ständigt höja sina miljömål. Detta kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan.

Ett exempel på åtgärd som Nordic Blue Hotel har vidtagit för att minska sin miljöpåverkan är att installera bergvärme under våren 2008. Hotellet har också sedan tidigare haft ett stort utbud av KRAV-märkta och ekologiska produkter och kommer att fortsätta bredda det ekologiska utbudet framöver.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.