Nordiska Mästerskapen i Sommellerie tar färjan över Östersjön - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nordiska Mästerskapen i Sommellerie tar färjan över Östersjön

Nordiska Mästerskapen i Sommellerie tar färjan över Östersjön

2007 utsågs svenske Andreas Larsson till världsmästare i sommellerie. Nu är det dags för Sverige att försvara de blå-gula färgerna när Nordiska Mästerskapen i sommellerie avgörs ombord på Silja Symphony den 17-19 oktober.

17 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Sommelierföreningen i Sverige står som arrangörer av Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. De tävlande har kommit på första och andra plats i sina respektive länders mästerskap. Tävlingen består av en semifinal och final. Till finalen går de tre bästa från semifinalen som i finalheatet får rekommendera drycker till en meny, öppna och servera champagne, dekantera och servera vin och rätta en felaktig vinlista. En blindprovning av drycker brukar också ingå. Alla moment sker med tidsgräns.

- Vi är väldigt stolta över att få stå värdar för Nordiska mästerskapen i sommellerie. Silja Symphony kommer att ha en alldeles unik boquet den här helgen med ett rikt utbud för alla vinintresserade och andra nyfikna passagerare, säger Ats Joorits, försäljnings- och marknadsdirektör samt vice vd på Tallink Silja.

Finalen avgörs för första gången inför publik i Silja Symphonys nöjespalats Atlantis Palace. Svenska deltagare är Arvid Rosengren från Malmö som arbetar på restaurang MASH (Modern American Steak House) i Köpenhamn och Fredrik Horn från Växjö som arbetar på Restaurang PM & Vänner i Växjö.

- I år arrangeras tävlingen för elfte gången men aldrig tidigare har den ägt rum till havs. Det känns fantastiskt kul att få presentera ett så digert program och kröna det med en ny nordisk mästare i sommellerie, säger Göran Klintberg, ordförande i Sommelierföreningen i Sverige.

Utöver tävlingen kommer kryssningsresenärerna att erbjudas vinprovning på temat Kalifornien ledd av Michel Jamais, en av Sveriges främsta föreläsare och författare inom mat och dryck. På programmet står också vinmässa och en specialkomponerad 4-rättersmeny baserad på Nordens rena smaker med viner utvalda av fartygets sommelierer.

Sommelierföreningen i Sverige grundades 1986 och syftar till att värna om kvalitetsdryckens hantering och servering på restaurang i Sverige samt utbyta kunskaper och erfarenheter inom dryckesvärlden.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.