Norwegian först ut med WiFi på flygningar inom Europa - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Norwegian först ut med WiFi på flygningar inom Europa

Norwegian först ut med WiFi på flygningar inom Europa

Den här veckan har Norwegian som första flygbolag lanserat internet ombord på europeiska flygningar. Innan sommaren kommer 11 flygplan att utrustas med den nya tjänsten och till årsskiftet kommer 21 flygplan att ha WiFi ombord.

11 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är stolta över att vara det första flygbolaget som erbjuder trådlöst internet ombord på flygningar inom Europa. Den här tjänsten har länge varit efterfrågad av våra passagerare. Vi är mycket glada över att äntligen kunna erbjuda våra resenärer möjligheten att jobba, läsa webbtidningar, spela spel eller se på webb-tv när de flyger med oss. Detta är en tjänst som inget annat flygbolag erbjuder på sina flygningar inom Europa, så det ger oss en stor konkurrensfördel, säger Norwegians IT-direktör Hans-Petter Aanby.

Alla nya flygplan får WiFi installeratInstallationen av WiFi-lösningen sker i Stavanger. Flygplanen får en antenn monterade på flygplanskroppen som sedan kommunicerar med en satellit. Inne i flygplanet finns två separata nätverk, ett som är öppet för passagerarna och ett som endast kan användas av piloter och kabinbesättning för att de ska kunna utföra sitt arbete i luften mer effektivt.

Innan sommaren 2011 kommer Norwegian erbjuda WiFi på elva flygplan och till årsskiftet kommer 21 flygplan att vara utrustade med den nya teknologin. Under 2012 ökar antalet flygplan med WiFi ombord till 40 stycken.

Det är de allra nyaste flygplanen av modell Boeing 737-800 som får den nya teknologin installerad. Norwegians 737-300-flygplan fasas just nu ut vilket innebär att Norwegians flygplansflotta under 2012 endast kommer att bestå av 737-800-flygplan. Norwegian kommer då att ha en av Europas nyaste, mest konstadseffektiva och miljövänligaste flygplansflottor, med en genomsnittsålder på 3 år.

Norwegian har valt det amerikanska företaget Row 44 som leverantör av WiFi-systemet. Row 44 levererar idag samma teknologi till amerikanska Southwest Airlines.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.