Nu öppnar Tolv Stockholm i Tele2 Arena - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nu öppnar Tolv Stockholm i Tele2 Arena

Nu öppnar Tolv Stockholm i Tele2 Arena

Mötespunkten under Tele2 Arena invigdes i helgen. Men vi kunde inte vänta, KonferensVärlden var på plats redan för en månad sedan och fick en förhandstitt på byggarbetsplatsen.

29 oktober 2013,

När vi besöker Tolv Stockholm – alltså den 12 000 kvadratmeter stora mötesplatsen under Tele2 Arena – en månad innan invigningen ska ske är det svårt att tro att det ska hinna bli klart. Med bygghjälmar på går vi runt bland gipsskivor, maskiner och plankor. Det byggs för fullt i de än så länge väldigt tomma lokalerna. Mycket fantasi ska till för att man ska kunna föreställa sig hur det kommer att se ut den 26 oktober, på invigningsfesten. Men projektledaren Stefan Prucha, utvecklingschef på SGA Fastigheter, verkar inte det minsta orolig. Tvärtom. Han visar runt med ett lugnt leende på läpparna och berättar entusiastiskt om vad som komma skall.

– Här, mitt i O’Learys bar blir det en jumbotron som är lika stor som den som finns i Globen.

Vd:n för O’Learys,  Henrik Hermansson, nickar instämmande.

– Det blir Europas största sportbar i O’Learys regi, en bar på 4 000 kvadratmeter. Här, precis intill jumbotronen, blir det en läktare, säger han.

Stefan har levt med det här projektet i tre år nu. Planerat, letat hyresgäster, övervakat bygget…

– Där inne kan ni tänka er en bistro med lite mer barmeny, säger han och pekar.

Fingrets riktning går mot ett tomt rum i betong. Men kanske kan man föreställa sig hur folk kliver in här innan en konsert eller match och beställer något i baren. Kanske. Stefan verkar i alla fall ha en tydlig bild framför sig.

– Vi vill göra Stockholm roligare. Det här ska vara en mötesplats för ALLA. Familjer, vänner, turister… Du ska kunna komma hit före eller efter ett event och göra din upplevelse roligare, mer minnesvärd. Eller bara komma hit ändå, för att ha kul.

 

Äventyrsgolf och fiskbowling

Under O’Learys regi kommer det utöver sportbaren finnas pingisbar, bowling och äventyrsgolf med Stockholmstema. Äventyrsgolfen är det man kommit längst med när vi hälsar på, men det är mörkt – belysningen är inte installerad.

– Vänta, jag ska bara sätta igång vattnet i Sergelfontänen, säger Henrik när vi kliver in i ett miniatyr-Stockholm.

Snart porlar vattnet kring ett av vår huvudstads landmärken. På den här golfbanan kommer man kunna slå sin golfboll under Sergelfontänen, genom Globen, runt Kaknästornet och utanför slottet. Väggarna och Stockholmsmotiven är handmålat av en konstnär.

– Glöm förresten det där med att släpa runt på golfprotokoll och hålla reda på vem som slog hur många slag, säger Stefan.

– Här kommer det att vara chip i golfbollarna som är kopplade till läsplattor som sköter det där automatiskt. Henrik! Har du berättat om bowlingen?

– Just det, det blir femton bowlingbanor. Nio vanliga och sex med tema ”hav”. Det ska kännas som att du bowlar på havsbotten – du tar ansats över en bro och käglorna kan vara ett hajhuvud eller en fisk eller något annat havsrelaterat. Det ger bowlingen en ytterligare dimension.

 

Eventkapslar

Mitt i bygget står fem stora glasburar i gångstråket, det ska bli eventytor i kapslar.

– Här är tanken att det ska hända nya saker hela tiden, vi ska byta teman ofta. En av kapslarna kommer att vara en slags digitalt minnesrum över vad som har hänt i Tele2-arenan, hit kan man gå för att återuppleva roliga evenemang man varit på. De andra ska också handla om underhållning, inte vara försäljningsytor, bara roliga grejer som höjer din upplevelse här på arenaområdet, säger Stefan.

Det kommer också finnas nattklubb, tre dansgolv, livescen och konferensutrymmen. Vill man sova över gäller det att boka i tid, det finns tolv hotellrum och några sovboxar. Stor fokus ligger på snabb mat som många gillar. Matentreprenören Ricard Constantinou öppnar korvrestaurang i tre våningar med tillhörande fabrik. Här kan du göra egen korv, äta en vanlig ”slang med bröd” eller fem-rätters korvmeny. Som komplement öppnar ett litet ölbryggeri med ölhall.

– Det är så kul att vi har hittat entreprenörer som vågar satsa på något nytt, sticka ut och vara annorlunda. Köra på ett koncept fullt ut, säger Stefan.

 

Tolv Stockholm i siffror:
12 000 kvadratmeter stort
4 000 kvadratmeter sportbar, Europas största
12 hotellrum
12 sovboxar med plats för två i varje box
3 korvrestauranger varav en à la carte
3 dansgolv som också går att slå ihop till ett enda stort
1 korvfabrik
1 livescenSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.