Ny energi på Yasuragi - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ny energi på Yasuragi

Ny energi på Yasuragi

Klädd i en tunn marinblå bomullsrock med vita japanska tecken till ett par matchande tofflor, dras jag med i en känsla som är stilla och ödmjuk men samtidigt skärpt i sinnet. Jag bjuds på energidryck av lime, blodapelsin och grape och visningen av det nya Yasuragi börjar. En plats som vill väcka ny kunskap och nya insikter.
– Vi vill att man ska få chansen att hitta tillbaka till sin energi och åka härifrån med ny kraft, säger Anna Spjuth, VD för Yasuragi.

Text: Malin Svensson

23 maj 2013, uppdaterad: 12 juni 2013

En halvtimmes resa från Stockholms Centralsstation når vi Yasuragi Hasseludden i Nacka, halvvägs ut mot skärgården där Finlandsfärjorna passerar så nära att man nästan kan känna draget i schlagerbaren. En total kontrast till det som möter oss. Vi åker igenom ett flertal traditionella japanska träportaler, torii, som anses hålla borta onda andar, innan vi är framme vid entrén.
– Portalerna är typiskt japanska. De är helt nya och målade i rödaste falufärg. Japansk inspiration möter svensk tradition här och det är utmärkande för hela Yasuragi, säger Anna Spjuth.

Nya temarum att mötas i
Yasuragi har under de senaste åren byggts till med en ny hotelldel, sushirestaurang, utökad spaavdelning och fyra temarum utifrån de senaste rönen kring lärandemiljöer. De nya rummen är inredda med livfulla färger och fototapeter som illustrerar både det gamla och moderna Japan. Ett av rummen visar den traditionella japanska teatern till blåa väggar och olikformade möbler i lila, rött och grått. Ett annat rum är inspirerat av den japanska Mangakulturen med cerise färger och möbler i svart plast. Ett tredje rum visar Shibuya, Tokyos mest trafikerade vägkorsning, som ihop med röda väggar ger enormt mycket energi. Det fjärde rummet är mer stillsamt med en fotovägg av en japansk trädgård. På golvet står små puffar och tebord som kan möbleras hur man vill. För att förhöja känslan i rummen har man lagt till passande dofter och ljud.
– De flesta har inte ett Mangarum på kontoret. Vi kan med andra ord erbjuda något annat, säger Anna.
De kan också erbjuda olika avbrott i mötet som gör mötesdeltagarna mer närvarande. Varför inte börja vistelsen med ett japanskt bad med tvagning?
– Den typen av aktiviteter vet vi ger en ökad närvaro i nuet vilket i sin tur leder till mer närvaro i mötet. Man blir mer klartänkt och engagerad, säger hon.

Jämna energidepåer
Ytterligare en trend som råder är mer fokus på mat och att maten vi äter ska innehålla rätt sorts energi. Fikatiden har förvandlats till energipauser. På Yasuragi är mötesdeltagarnas pausmeny i grund och botten rawfood som förstärkts med japanska smaker, allt för att hålla blodsockret på jämn nivå under dagen.
– Vi har gjort om frukostbuffén med japansk inspiration i kombination med svenska frukostvanor som yoghurt och bröd. Ren japansk frukost med kokt vitt ris, fisk, misosoppa, nori (torkat rostat sjögräs) och grönt te är svårt att enbart erbjuda våra konferensgäster, säger Anna och ler.
I spadelen finns 30 nyrenoverade rymliga behandlingsrum. Utanför har man byggt till nya varma källor i form av 40 graders uppvärmda bassänger som ligger sluttande i etage ut mot en omgivning av tallträd.
– Arkitektens vision var att skapa en känsla av att man sitter i en naturlig källa i skogen, säger Kersti Olophsdotter, pressansvarig på Yasuragi.
En bit upp finns också en ny bastu med kallpool utanför som man kan vada igenom med vatten upp till midjan. Trappan upp till bastun har medvetet gjorts ganska smal, att gå långsamt är ett sätt öka närvaron. Här uppe ligger också en ny ljuddämpad och rostillande lounge med panoramafönster som ger vy över trädtopparna och Stockholms inlopp.
– På kvällen lyses tallarna upp av ledbelysning och det blir helt magiskt, berättar Kersti.

Japansk tvagning på rummen
Hotelldelen på Yasuragi har byggts till med 27 nya rum. Denna del har fått en lång korridor i ljusaste furu med belysning underifrån och med grus längs sidorna. Känslan blir som att gå i en lång trädgårdsgång med den gröna tallmon utanför fönstren. Här gör sig också det långsamma påmint, man varvar ner automatiskt i denna korridor. Rummen är rakt igenom japansinspirerade med futonbäddar, nedsänkta matplatser, vågmönstrade tapeter och badrum med möjlighet till japansk tvagningsritual. Sviten har till och med en japansk trädgård inomhus. Samtliga nya rum ligger ut mot det för dagen solglittrande vattnet med utsikt över Lidingös spets och in mot Stockholm. Så vackert. Så rofyllt. Så energigivande.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.