Ny hjärnkraft på Arlanda - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ny hjärnkraft på Arlanda

Ny hjärnkraft på Arlanda

Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity & Arlanda Airport Conference har renoverats. Nu satsar man på möten som maxar deltagarnas hjärnkapacitet, med kreativa mötesrum och mat för bra fokus.

11 november 2013,

Radisson blu Arlandia Hotel har tillsammans med fastighetsägaren Pandox lagt 100 miljoner kronor på en totalrenovering. 339 hotellrum håller på att renoveras, restaurang och konferensdel är redan klara. Den största lokalen, Vintergatan, har fått ett rejält ansiktslyft - den graderade biosalongen har 250 sittplatser och dagsljus. På Radisson Blu SkyCity har 30 nya rum byggts och man har utökat möteskapaciteten med 4 lokaler. Totalt finns nu 36 mötesrum här.

– Vi tror på Arlanda som mötespunkt och ser en positiv utveckling här, säger Maria Tullberg, General Manager på Ra- disson Blu Arlandia, Radisson Blu SkyCity Hotel & Arlanda Airport Conference.

Kommunikationerna till Arlanda har bli- vit bättre. Utöver flyg och Arlanda Express går numera pendeltågen hit, dessutom går mer busstrafik förbi flygplatsen.

– Det satsats på Arlanda flygplats som växer och utvecklas och den satsningen vill vi såklart vara med på, säger Maria.

På SkyCity satsar man framför allt på små till medelstora konferenser, de fyra största lokalerna tar upp till 80 personer. Här hålls ofta styrelsemöten och dagsmöten – det går snabbt och effektivt.

– Få konferenshotell är så lättillgängliga som våra. I SkyCity kliver du rakt in från flyget och kan snabbt börja ditt möte.

Arlandia ligger fem minuter från flygplatsen, det går gratisbussar varje kvart. Hit kommer både dagkonferensgäster och de som vill stanna lite längre – för till exempel kurser och utbildningar. Här finns pool, gym, biljard, puttinggreen och stor trädgård för andra aktiviteter. Att ta emot sällskap på 250 personer är inga problem.

Hjärnan i fokus

Restaurangerna är utformade så att olika sällskap ska kunna sitta samtidigt och ändå känna sig privata. På Arlandia är lokalen indelad i olika sektioner med köket som samlingspunkt i mitten. Här går också att dela av ytterligare med draperier.

– Vi har skapat olika atmosfärer och sittningar i restaurangen för att möta olika behov. Allt ifrån avdelningar med vardagsrumkänsla till ”arbetsrum” med möjlighet att ladda datorer och telefoner.

För konferensgäster har man tagit fram konceptet ”Brain Food” – mat som ska hjälpa deltagarna hålla sig pigga, alerta och fokuserade. Fisk, fullkorn, frukt och grönt står på menyn och så lite processad mat och socker som möjligt.

På bägge hotellen har man också satsat på kreativa Brain Box rum – mötesrum som ska hjälpa deltagarna tänka utanför boxen. Här finns inga bord och stolar utan gungor, sköna fåtöljer, väggar att skriva på, musikanläggningar, ipads och inspirerande färger.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.