Ny mässa om skydd och säkerhet - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ny mässa om skydd och säkerhet

Ny mässa om skydd och säkerhet

Nolia lanserar en ny mässa om skydd och säkerhet i Umeå den 23-24 september, den första mässan av detta slag norr om Stockholm.

17 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Brottsplats SverigeKriminologen Leif GW Persson, som föreläser på mässan, tycker att det är dags för svenska Sheriffer.
– Vi behöver en lokalt förankrad polis. En slags sherifforganisation, säger han.
Våldet i samhället tycks bli allt mer oprovocerat och allt grövre. Väpnade butiksrån och misshandlade rånoffer har blivit vardagsmat. Samtidigt tycks polisens förmåga att såväl utreda brotten som att lagföra gärningsmannen att minska. Elaka tungor menar att polisen prioriterar trafikförseelser istället för att utreda vålds- och egendomsbrott. Många undrar nu om polisen kan hantera det ökande antalet brott.
Han anser att det grundläggande felet med polisen idag är att den inte är konkurrensutsatt.
– Den är både högt centraliserad och herre över sina egna kostnader. Risken är då att medborgarna inte kommer i första hand, säger Leif GW Persson.
Många av dagens problem tror han skulle kunna åtgärdas genom att göra fler poliser mer lokalt förankrade, men inte en ren kommunalisering.
– Jag tror på en slags sherifforganisation, där poliser är mycket lokalt förankrade. Det är svårare att sätta sig över medborgarna om man tvingas stå till svars mot lokala företrädare, tror Persson.

Under mässan genomförs högaktuella seminarier med kunniga och intressanta föreläsare, ett tiotal av dessa är dessutom kostnadsfria.

Säkerhet med helhetsperspektivEn annan av föreläsarna är Stöldskyddsföreningens Jan-Peter Alm som kommer att tala om "Säkerhet med helhetsperspektiv". Han anser att säkerhetstänkandet måste ha ett helikopterperspektiv där säkerheten är aldrig bättre än den svagaste länken. Dessutom pekar han på vikten av att göra en enkel riskanalys som styr valet av vilka åtgärder som man ska prioritera.
Dessutom reder han ut begreppen kring larm och kameraövervakning - krav, regler och lagar. – – Just kameraövervakning är ett väldigt aktuellt ämne där det finns många synpunkter och stor förvirring, säger Alm.

Storebror ser digIT-strategen och visionären Per Ström är känd för sin kamp mot elektronisk övervakning och kommer att tala under rubriken "Storebror ser dig". Han menar att IT-utvecklingen kommer att medföra flera djupgående förändringar för samhälle, företag och människor.
Som exempel anger han smarta ölglas, uppkopplade bilar, inopererade microchips, bildskärmar av tyg och smarta butikshyllor. Samtidigt ger den nya tekniken möjlighet till avancerad kontroll genom avlyssningssystemet Echelon, kameror med automatisk analys av människors beteende och spionprogram.

Mer än fyrtio utställarePå mässan ställer över fyrtio av landets mest intressanta företag ut med nya produkter och lösningar inom skydd och säkerhet för lokaler, butiker, bostäder, byggnader, industrier, skalskydd samt inre och yttre skydd.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.