Ny Sifo-undersökning: Tre av fyra vill dela skjuts till flyget - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ny Sifo-undersökning: Tre av fyra vill dela skjuts till flyget

Ny Sifo-undersökning: Tre av fyra vill dela skjuts till flyget

Tre av fyra stockholmare kan tänka sig att samåka med en okänd person till flyget om priset är hälften jämfört med egen taxi. Det visar en ny Sifo-undersökning beställd av Flygbussarna, som i dag lanserar SuperShuttle – minibussar där flera resenärer delar skjuts direkt hemifrån till flyget.

1 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är lite överraskade och mycket glada över att så många vill samåka. Resenärerna är redo att välja bort taxi eller egen bil och i stället dela skjuts till flyget. Man har insett att det är bättre för både plånboken och miljön, säger Mikael Danielsson, affärschef för SuperShuttle.

Från och med i dag ges resenärerna helt nya möjligheter till samåkning då SuperShuttle lanseras. Till en början sätts tio minibussar i trafik i kommunerna norr och väster om Stockholm, men inom kort ska hela Stockholmsområdet betjänas.

SuperShuttle är från början ett amerikanskt koncept. Verksamheten startade 1983 som ett alternativ till taxi, som ansågs dyrt och otryggt. I dag reser årligen över åtta miljoner resenärer med SuperShuttle när de ska till och från flyget. Tjänsten finns även i Frankrike.
– Många tycker att det är för dyrt med taxi men för långt till bussen. SuperShuttle tar busshållplatsen hem till resenären och erbjuder delad skjuts till flyget till ett betydligt lägre pris än taxi, säger Mikael Danielsson.

SuperShuttle har ett toppmodernt logistiksystem för att resenärer från samma geografiska område ska kunna hämtas med en och samma minibuss. Bokningarna görs på webben eller telefon.

Sifo-frågan om samåkning ställdes till 1000 svenskar och löd: ”Skulle du kunna tänka dig att dela taxi till flyget med en okänd person, om priset var hälften jämfört med att åka ensam i taxin?”. 72 procent, svarade ja på frågan, 22 procent svarade nej. 4 procent angav att de aldrig åker taxi till flyget och 2 procent svarade att de inte vet. Undersökningen genomfördes per telefon den 13-16 december 2010. Bland svarande i Stockholmsområdet svarar 75 procent ja på frågan.

Fakta om SuperShuttle:Samåkning i minibussar till/från Arlanda flygplats.
Resan bokas på webben eller per telefon på 0771-10 10 60.
Miljöbilar för upp till 8 passagerare.
Alltid fast pris.
Tjänsten erbjuds i Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby samt Stockholms västerort: Bromma, Hässelby, Vällingby, Rinkeby, Kista, Spånga och Tensta.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.