Ny skidanläggning planeras i Bålsta - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ny skidanläggning planeras i Bålsta

Ny skidanläggning planeras i Bålsta

SKIPARK 360° är ett helt unikt projekt som kommer att få stora effekter för svensk skidåkning, för alpint likväl som för längd och för skidskytte. Den planerade inomhusarenan i Bålsta kommer att erbjuda snö och därmed fantastiska möjligheter för både motionärer och proffs såväl på längden som utför - året runt. Konferensanläggningen Aronsborg har valt att gå med som samarbetspartner.

25 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

När arenan är klar är den världens mest kompletta anläggning för skidåkning. Med en 700 meter lång backe, 3 pister i olika svårighetsgrader, i kombination med 160 meters fallhöjd blir anläggningen FIS-godkänd* för alpina världscuptävlingar enligt de normer som gäller för utomhusbackar. Det är den ensam om i världen att vara bland inomhusbackar.
För längdåkning finns en 3 km lång skidtunnel med varierande svårighetsgrad som erbjuder träningsmöjligheter för elitåkaren och amatören. Tävlingar på världscupsnivå inom både skidskytte och längdskidåkning kommer att kunna hållas i arenan. Tusentals Vasaloppsåkare har plötsligt helt nya träningsmöjligheter och eliten behöver inte göra långa slitsamma resor för att jaga snön på sommarhalvåret.
- Vår spontana känsla är att vi bygger en ”riktig” nationalarena för vanliga människor att använda, inte bara att besöka för att titta på ett idrottsevenemang, avslutar Glenn Bovin, en av upphovsmännen bakom projektet.

Aronsborg har valt att gå med som samarbetspartner i projektet för att kunna följa arbetet från insidan och för att bidra med "know-how" från hotellbranschen.
Skipark 360 räknar med ca 250 000 besökare årligen och enligt Glenn finns redan 25% av kapitalet garanterat av finansiärer.
- Även om det är en halvgalen idé så tror vi på den. Vi har tittat på kalkylerna och kundunderlaget och gör bedömningen att det faktiskt är realistiskt att genomföra. För Aronsborg och andra hotell i regionen kommer det här garanterat innebära fler arbetstillfällen och ökad beläggning. Att få ett 160 meter högt landmärke och en egen destination runt hörnet skulle vara fantastiskt, säger Johan Svensson, vd på Aronsborg.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.