Ny sommelier till Kall Auto Lodge
Sedan 1 januari 2012 är Kent Johansson anställd som sommelier på restaurang The Local på Kall Auto Lodge.
12 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
– Kent är perfekt som vår nye sommelier och hovmästare. Han har en otrolig känsla och stort intresse både för mat och dryck vilket är viktigt nu när vi utvecklar vår restaurang The Local mot nya mat- och vinupplevelser utöver det vanliga, säger Martin Sahlberg, vd på Kall Auto Lodge.
– Det känns härligt och roligt att få arbeta på en gourmetkrog som The Local. Jag brinner för gastronomi och drycker. Hela konceptet med lokalproducerad mat, utsökta råvaror och de finaste dryckerna - mitt ute i fjällvärlden - är oerhört inspirerande, säger Kent Johansson.
Kent har alltid haft ett stort intresse för mat och dryck och är upplärd av kockarna Josef Weichl, Erik Lallerstedt och Werner Vögeli. Intresset för vin tog fart under 2001 då Kent startade Vinbaren på Gondolen med Andreas Larsson och Lars Solum. Med världsmästaren Andreas Larsson som mentor och lärare blev sommelieryrket en självklarhet. Kent är 31 år och uppväxt på Öland.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.