Nya delägare i First Camp - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nya delägare i First Camp

Nya delägare i First Camp

Turistentreprenören Daniel Olsson går in som huvudägare i First Camp genom sitt bolag Cood Investments. Tack vare affären kan First Camp genomföra en kraftig förstärkning av ekonomin för att öka investeringskraften. Bolaget satsar nu på att öppna ett tiotal nya destinationer de närmaste åren.

10 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– First Camp kliver nu in i sin mest spännande fas sedan företaget grundades 2002. Vi får nu den expertis och de ekonomiska muskler vi behöver för att kunna växa och utvecklas i snabbare takt, säger First Camps VD Jens Fylkner.

Den nya huvudägaren har sedan tidigare flera nyckelinvesteringar inom turistindustrin i form av hotell och campingar. Bolaget ligger även bakom succékonceptet Bocamp där privatpersoner får chansen att köpa bostadsrätter på campingplatser. Investeringen i First Camp är ett naturligt steg för att stärka närvaron i campingbranschen ytterligare.
– Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av Skandinaviens bästa campingkedja. Samtidigt ser vi stor potential till samverkan mellan First Camp och Bocamp som kan gynna utvecklingen för hela branschen, säger Daniel Olsson, huvudägare och entreprenören bakom Cood Investments.

First Camp har nu investeringskraft nog för att vidareutveckla sitt erbjudande. De kommande tre åren planeras ett tiotal nya destinationer öppnas och samtliga redan befintliga destinationer ska fortsätta att utvecklas.
– Vi är glada över att presentera den här affären. Tack vare den ska utbudet öka, kvalitén höjas och semesterupplevelserna bli ännu bättre för våra gäster, säger First Camps VD Jens Fylkner.

Cood Investments och Daniel Olsson tillför också ny kompetens till bolaget. Dels genom sin affärsförståelse för turistindustrin och dels genom sin erfarenhet av bostadsrätter på campingar.
– Vi har sökt expertis inom bostadsrätter på turistanläggningar en längre tid. Det har varit extremt viktigt för oss att hitta en ambitiös och långsiktig investerare och nu är vi säkra på att vi hittat rätt, säger First Camps VD Jens Fylkner.

De kommande åren kommer fokus ligga på att vidareutveckla First Camps erbjudande och att hitta möjligheter för First Camp och Bocamp att samverka.
– Jag ser goda möjligheter att genom First Camps kompetens förbättra våra nuvarande Bocamp-anläggningar. Givetvis planerar vi att erbjuda Bocamp-stugor även på First Camps destinationer inom en snar framtid, säger Daniel Olsson, huvudägare i Cood Investments.

I och med affären förvärvar Cood Investments 68 procent av aktierna i First Camp-koncernen. De tidigare delägarna Marcus Petersson, Pierre Mohlin, Jakob Fylkner och Jens Fylkner äger fortsatt 8 procent vardera i bolaget. Jens Fylkner är kvar som VD och samtliga delägare är med i ledningsgruppen och arbetar kvar i bolaget. En ny professionell styrelse tillsätts i och med förvärvet för att stödja ledningsgruppen i kommande utvecklings- och expansionsprojekt.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.