Nya mötesytor på Hilton Slussen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nya mötesytor på Hilton Slussen

Nya mötesytor på Hilton Slussen

Mitt i Stockholm city finns en liten pärla som gjort för möten, event och festmingel. Ett ställe som även används för film-premiärer.

Text: Malin Svensson

6 september 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Gå inte in genom huvudentrén, ta istället den lätt sluttande vägen till vänster så kommer du direkt till den nya konferens- och eventavdelningen på Hilton Slussen. Här nere har fem nya konferensrum byggts på rad som går att öppna upp mellan varandra. Den öppna marmorytan utanför gör det enkelt att samla alla på ett och samma ställe i pauser, till lunch eller till festmingel efteråt. Genom en egen ingång blir det lätt att skilja av ytan från övriga delar av huset.
– Den här ytan är en breakout i sig och ett lyft för oss eftersom vi bara har haft Galleriagången som möjlig mingelyta tidigare, säger Peter Eriksson som är vd på Hilton Slussen.

En samlad mötesplatsHotellet består av tre hus. Förut fanns konferensrum i alla husen, nu är de samlade i huvudbyggnaden. En halvtrappa upp ligger korridoren som kallas Galleriagången där ytterligare sex nyinredda konferensrum ligger på rad. På ena långsidan hänger utställd konst från Bubble Projects, ett ambulerande galleri som byter ut konsten varje månad, och andra sidan har ljudisolerade panoramafönster. De vetter mot Slussens vägförgreningar som bildar pärlband av bilar, bussar och taxifordon på väg in mot city. Närmare Stockholm än så här kommer man inte.
I anslutning till Galleriagången ligger ett audiotorium med plats för 290 sittande personer. Det passar särskilt bra för små, intima föreställningar och möten eftersom man kommer så nära scenen. RAW Comedy Club har standup-shower här hela året, men även utländska celebriteter har använt salongen.
– Det var här man hade pressvisning för filmen ”The Girl with the Dragon Tatoo”. Konferensrummen gjordes då om till intervjurum för David Fincher, Rooney Mara, Stellan Skarsgård och de övriga skådespelarna, berättar Peter.

Speglar vatten i rörelseArkitekten Gert Wingårdh har ritat hotellet som invigdes 1989. Han har utgått från runda former, precis som Slussen är konstruerad. De nya konferensrummen är inredda i skandinavisk ljus design som speglar vatten i rörelse, precis som det gör utanför.
– Vi är tillbaka till det som Slussen var tänkt att se ut från början, säger Peter.
I övriga delar av hotellet pågår en varsam renovering. Hittills är 150 av 289 rum upprustade. På våningen ovanför receptionen ligger en executive lounge med 60 tillhörande rum – alla med sjöutsikt. Loungen fungerar som ett skönt vardagsrum för många av de stamgäster som bor på hotellet.
Det som återstår att göra är en ombyggnad av lobbyn som kommer att få en större yta.
– Tanken är att hotellet ska bli mer som en mötesplats för både affärsresenärer och för dem som jobbar och bor här i närheten, avslutar Peter.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.