Nyinredda rum på Berns Hotel - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nyinredda rum på Berns Hotel

Nyinredda rum på Berns Hotel

På nöjespalatset Berns Salonger står nu 17 hotellrum klara som under våren genomgått en förvandling både vad det gäller möbler och ytskikt.

20 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Perfect Design fick frågan om att ta fram ett inredningskoncept som både stämmer överens med de övriga 65 rummen, samt knyter an till husets speciella atmosfär och boutiquehotellets intima service. I samråd med Berns Salongers VD Yvonne Sörensen Björud har man skapat en tidlös inredning med designklassiker som Eames Plastic Armchair från 1950, ritad av Charles och Ray Eames, blandat med specialproducerade puffar och äkta mattor i patchwork-teknik.
– Vi upplevde redan från början att det tongivande för rummen var den karaktäristiska fönsterformen, och har i arbetet med att ta fram konceptet lagt kraft på att framhäva och bevara känslan av den så bra som möjligt, säger Catarina Kent på Perfect Design om projektet.

Den speciella platsbyggda soffan i fönsternischen har också lyfts fram ytterligare med hjälp av ny klädsel av Paul Smiths klassiska Stripe #5 och med dekorativt indragna knappar.

Rummen är uppdelade i två olika färgställningar och går antingen i orange eller lila. Båda accentueras av det praktiska ljusblå brickbordet DLM, ”Don´t leave me”, ritat av Thomas Bentzen för danska Hay, och i sängarna ligger en väl tilltagen kudde med organiskt mönster från J&P Baker.

Med mycket textila inslag mot en bakgrund av den lugna rutiga tapeten från Ralph Lauren har rummen fått ett lyft som säkerligen kommer att uppskattas och upplevas av gäster många år framöver.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.