Nytt hotelltorn och internationellt mässområde i Arlandastaden - | Konferensvärlden
Foto: Nordic Choice Hotels
Quality Hotel och Scandinavian Xpo.
Mötesnytt > Nytt hotelltorn och internationellt mässområde i Arlandastaden

Nytt hotelltorn och internationellt mässområde i Arlandastaden

Stora möten Arlanda flygplats genomgår stora förändringar utifrån planen om att till år 2050 locka 50 miljoner resenärer per år. Vid en pressträff på Quality Hotel Arlanda Airport förra veckan presenterades planerna för flygplatsstaden, Airport City Stockholm. En av nyheterna som Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen kunde avslöja är byggandet av ytterligare ett hotelltorn till Quality Hotel Arlanda Airport som därmed får 419 hotellrum och kraftigt ökar förutsättningarna för fler och större mässor och möten i Arlandaområdet.

19 juni 2018, uppdaterad: 19 juni 2018

För att öka Arlanda-regionens och flygplatsens attraktionskraft så ingår en exploatering av Arlandastaden. Under förra veckans pressträff presenterades planerna på Scandinavian Xpo som innebär att Arlanda får sitt första internationella mässområde. Ombyggnationen av den 100 000 kvm stora fastigheten har påbörjats och kommer när projektet är klart 2020 vara en modern mötesplats med flera stora mässhallar, en omfattande konferensavdelning och restaurangverksamhet. En viktig del i projektet är utökad hotellkapacitet.

- Planerna för Arlanda är skyhöga och vi ska inte vara sämre. Vi slår till med ytterligare ett imponerande hotelltorn. Med den nya hotellbyggnaden kommer vi 2020 kunna erbjuda 419 hotellrum och ett helt ombyggt hotellområde. Det här kraftigt öka regionens möjligheter att locka till sig ytterligare mässor och möten. Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Utöver den nya hotellkroppen så är också det nya mässområdet Scandinavian Xpo en nyckel i skapandet av det nya flygplatsstaden.

- Vi bygger en destination och en ny stad växer fram som kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen. Vi befinner oss i en kraftig tillväxt med ett stort affärstryck. Idag har vi passerat ytterligare en milstolpe och vi kunde inte hittat en bättre partner än Nordic Choice Hotels, säger Per Taube styrelseordförande i Arlandastad Holding, som driver stora delar av den kommersiella utvecklingen i området.

Omvandlingen av området har börjat. 2020 beräknas det nya hotelltornet vara färdigt för gäster och i samband med det så genomförs också en renovering och ombyggnad av det befintliga hotellet. När projektet är helt klart så har hotellet vuxit från 228 till 419 hotellrum.

Hotellet kommer ha en mötesyta på totalt 2323 kvm med 13 mötesrum från 17 personer till 720. På hotellet finns när projektet är klart också en lobbybar, en restaurang för 293 gäster och ett fitnessområde på 120 kvm.

Sök och boka nästa konferens, möte eller event på Konferensguiden.se. Här erbjuds du kostnadsfri bokningshjälp!

Läs mer om Quality Airport Hotel Arlanda på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.