Nytt skånskt reseföretag hjälper besökare till stora event i Sverige - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nytt skånskt reseföretag hjälper besökare till stora event i Sverige

Nytt skånskt reseföretag hjälper besökare till stora event i Sverige

Skånska entreprenörer inom resebranschen går samman och bildar nytt gemensamt bolag Meet In Sweden AB, för att hjälpa utländska besökare i regionen. Konstruktionen innebär att delägarna fortsätter verksamheten i sina ordinarie företag men nätverkar när det finns behov genom det gemensamma bolaget.

30 augusti 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

- Genom samarbetet i Meet In Sweden AB kan vi mobilisera och lägga samman våra erfarenheter och resurser vid riktigt stora event, säger Catharina på Explore Scandinavia i Malmö. Vilket kommer att bli en stor fördel både för arrangörer, besökare och för leverantörer t ex hotell, bussbolag, guider, restauranger mm.
Skåne har snabbt blivit en av Europas ledande eventregioner. Med flera nya arenor i världsklass, bra infrastruktur och en närmarknad på cirka 3,6 miljoner människor finns det förutsättningar för att ordna riktigt stora evenemang. Nästa år kommer Skåne bland annat att vara värd för VM i handboll och World Scout jamboree 2011.
Enbart Scoutjamboreen beräknas locka omkring 5000 endagsbesökare dvs. totalt ca 50000 under 2-3 veckor nästa sommar. På lägret kommer det dessutom att bo omkring 30 000 scouter från 150 länder, varav många tar några dagar extra för sightseeing innan lägret öppnar.
- De allra flesta är internationella besökare och vill resa runt i Sverige och Skandinavien när ”man ändå är här”. Vi kan hjälpa dem att upptäcka Skåne och samtidigt ge dem övriga Skandinavien om de önskar, säger Britt-Marie Andrén på Travel Gate Sweden i Höganäs, som är en av delägarna i det nya bolaget.
I höst lanserar Meet In Sweden en gemensam hemsida och ett nytt onlinesystem för hotellbokningar framtaget av I.C.E AB, i Helsingborg. Målet är att det ska underlätta för organisationer som behöver en bra översikt för bokningar av stora grupper.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.