Nytt spännande kvinnligt företag tar form - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Nytt spännande kvinnligt företag tar form

Nytt spännande kvinnligt företag tar form

I påskhelgen går startskottet för det som i framtiden ska bli en ny kurs- och konferensanläggning i Jörlanda. Det är fyra kvinnor som under namnet Vilanda nu börjar sin gemensamma verksamhet med Påsksalong 2010, som innefattar konstutställning och café. Här ges sex konstnärer tillfälle att ställa ut sina verk under tre dagar.

30 mars 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Gården som i framtiden ska inrymma den nya anläggningen är från 1898 . Där bedrevs lantbruk under lång tid. Sedan 1970-talet har den tjänat som äggfabrik. Innan visionen blir sann i sin helhet kommer det att krävas omfattande ombyggnation. Men Vilanda börjar i liten skala och försöker se och utnyttja de möjligheter som redan finns i de befintliga lokalerna.

Företaget består av Annett Lindblom, Malle Lungberg, Catarina Stigberg och Elisabeth Löfgren. Alla kommer från landsbygden i Kungälvsområdet. Gemensamt är att de alla haft en längtan efter att få förmedla de värden som finns i hemmiljön till en bredare allmänhet.
De fyra har samlade erfarenheter inom bland annat evenemang och möten, boende och mat. Vidare även inom konst, trädgård, utbildning, marknadsföring, ekonomi, försäljning, projektledning, eget företagande, guidning, coachning och psykoterapi. ”Vår gemensamma kompetens är vår stora styrka”, säger de.

Kvinnornas samarbete startade redan sommaren 2007. Gruppen har bland annat ingått i Länsstyrelsens projekt Grogrund, som syftar till att stimulera kvinnors företagande på landsbygden i Västra Götalands Län. Med tiden har det växt fram vad verksamheten ska innehålla.
”Hela tiden har vi vetat att det var någonstans i södra Bohusläns kustband som vi ville att gården skulle ligga. Först hösten 2009 blev det klart att platsen blir Sävelyckans Gård i Jörlanda. Min man Rolf och jag köpte helt enkelt stället och flyttade dit”, berättar Elisabeth Löfgren. ”Visst finns det de som undrat om vi blivit galna, men de flesta reaktionerna har ända varit väldigt positiva”.

Vilanda vill utvecklas till en mötesplats som ska erbjuda inspiration för kropp och själ i form av spännande kurser, fängslande föredrag, livgivande behandlingar, härliga fikastunder och övernattning. Dessutom kommer Vilanda att vara ett forum för konst och kultur i olika former och, inte minst, ett utflyktsmål för alla. Man vänder sig både till närboende och till de som kommer lite längre ifrån. Närheten till Göteborg är en fördel. Förutom närorterna Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust finns också Uddevalla och Trollhättan inom en radie av fem mil. Potentiella företagskunder finns alltså på lagom avstånd. Sommartid hoppas man att familjer och även utländska turister ska hitta till det inplanerade vandrarhemmet.

Betoning ska ligga på ekologiskt, naturnära, personligt och i liten skala. ”Det som redan finns här är det viktigaste, miljön där jordbrukslandskapet möter Västerhavet. Det ska vi ta vara på och värna om i vår satsning”, menar Elisabeth.

Nu är det alltså dags för Vilandas första evenemang och vad kan passa bättre i en gammal äggfabrik än att starta upp just när det är påsk!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.