Öppna Ateljéer på Gotland - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Öppna Ateljéer på Gotland

Öppna Ateljéer på Gotland

Den årliga Öppna Ateljéer helgen på Gotland infaller i år under långhelgen Kristi Himmelsfärd och Nationaldagen 2–6 juni när sparrisen precis har tittat up ur jorden. Då är det dags att komma till Gotland och titta på konst, prata konst, köpa konst och samtidigt njuta av alla de goda primörerna. Det är en kulinarisk upplevelse på alla sätt i en tid då Gotland är som vackrast.

10 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

I Visby kan man möta samtliga Öppna Ateljéer konstnärerna i en presentationsutställning på Gotlands Konstmuseum. Där visar de varsitt verk som också är till försäljning. Där finns också Öppna Ateljéers egen gratis tidning med konstnärspresentationer och kartor med vägbeskrivningar till samtliga deltagande ateljéer. Så efter besöket där är det bara att följa Visby kartan till förslagsvis norra delen av Visby där Zigge Holmgren, Björn Hammarström och Anette Blomberg håller till. Holmgren jobbar bland annat med porträtt i alla des former och hans Håkan Juholt porträtt som är nytt för i år har redan fått stor uppmärksamhet. Hammarström arbetar både med skulptur och med bild. Ofta i en realistisk tradition, där spelet mellan ljus och mörker lyfter fram stämningar som speglar ödslighet. Blombergs konstnärskap är färgsprakande och speglar den mångsidighet hennes konstnärskap innefattar. Inte långt ifrån Helge Ands plan där de tre konstnärerna håller till har glasblåsaren Christer Mattson sin hytta. De som inte sett en glasblåsare i arbete förut ska givetvis besöka honom.

Många av Öppna Ateljéer konstnärerna kan man också träffa i Facebook gruppen Öppna Ateljéer på Gotland. Det är en öppen grupp för samtal och marknadsföring av utställningar och evenemang så gå med och medverka i den här spännande gruppen. Mycket kul händer där. Har man inte möjlighet att besöka Visby under Öppna Ateljéer helgen är man givetvis välkommen en annan tid på året då det passar bättre. De flesta konstnärerna öppnar gärna upp sina dörrar om man tar personlig kontakt innan. Kontaktuppgifter till samtliga medverkande konstnärer hittar man på Öppna Ateljéers hemsida.

Öppna Ateljéer på Gotland är en unik konstupplevelse i år under 5 dagar i juni. Långhelgen Kristi Himmelsfärd och Nationaldagen 2–6 juni kommer 85 av Gotlands konstnärer, konsthantverkare och formgivare att öppna dörrarna till sina ateljéer. Mellan 6 maj-6 juni visas även en presentations-utställning på Konstmuseet i Visby där alla medverkande visar varsitt verk.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.