Örebro har högst hotellbeläggning - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Örebro har högst hotellbeläggning

Örebro har högst hotellbeläggning

Med en beläggning på över 70 % toppar Örebro SCB:s hotellstatistik för november 2011. En fortsatt stark ställning på mötesmarknaden, VM i Futsal och en ökad privatturism är några av förklaringarna.

18 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är förstås mycket glädjande och det är ännu ett kvitto på att Örebro håller ställningarna som en Sveriges ledande stadsdestinationer, kommenterar Björn Fransson, turistchef på Örebrokompaniet.

Örebro inte bara toppar listan, utan toppar den dessutom överlägset. Under november låg hotellbeläggningen på 73,5 %, vilket är nära fyra procentenheter bättre än tvåan Sigtuna/Arlanda.
– Det finns många förklaringar. November är högsäsong för möten där Örebro har en fortsatt mycket stark ställning. VM i Futsal märks också tydligt i statistiken och visar än en gång på hur viktigt det är att vi arbetar med att större evenemang förläggs till Örebro, säger Björn Fransson som också gläder sig åt en ökad beläggning under helger.
– Där ligger vi på över 61 %, högst i landet även det. Det visar på att Örebro på allvar etablerat sig som ett privatbesöksmål även under andra säsonger än sommaren.

Flera evenemang, som Öl- och whiskyfestivalen, lockade stora mängder besökare. Örebrokompaniet har också märkt av en ökad turism under höstlovsveckan.
– Gustavsvik är som alltid en enorm publikmagnet. Men också aktiviteter som vår egen spökvecka på Örebro slott har attraherat besökare.
Jämfört med fjolåret ökade antalet sålda rum i november med 2,5 %. Även i faktiska tal ligger Örebro i topp under november. Endast i de tre storstadsregionerna och i Jönköping såldes fler hotellrum under månaden.
I mitten av februari presenteras årsstatistiken för 2011.
– Just nu ser vi ut att hamna på ungefär samma nivå som 2010, vilket gör att Örebro ligger kvar på en fortsatt hög nivå, avslutar Björn Fransson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.