Östersund satsar på konferenser och kongresser - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Östersund satsar på konferenser och kongresser

Östersund satsar på konferenser och kongresser

Spendersamma konferensdeltagare åtråvärda för Östersund.

9 februari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

En konferensgäst spenderar i snitt 2500 kronor per person och dygn, att jämföra med turisten som spenderar mellan 700 och 900 kronor per person och dygn. Med det i bagaget väljer Östersund Turist och Kongress att under ett års tid satsa extra resurser på att locka fler konferenser och kongresser till kommunen.

Aktiva metoder för konferensförsäljning och ökad kännedomen om Östersund som mötesstad, ska locka fler gäster till vårt område. Anna Olsson heter projektledaren som tillsammans med hotellen i Östersund arbetar med detta. Anna har en gedigen erfarenhet från konferenser, kongresser och möten, senast från Stockholmmässan i Älvsjö.

– Östersund har så mycket för den hitreste, det är genuint, folk är varma och trevliga. Det är dessutom nära både att ta sig hit men också inom Östersund. Det är t.ex. inte många städer som kan stoltsera med en flygplats 10 minuter från centrum och ett nyligen genomfört VM mitt i stan, säger nyinflyttade Anna Olsson på Östersund Turist & Kongress.

Alla hotell har intresse av att fylla sina bäddar så det har varit en positiv respons på satsningen från turismnäringen i Östersund.

– Äntligen, har många sagt, kul att du kommer utifrån med andra ögon. Min erfarenhet från branschen, framförallt i Stockholmsområdet, gör att jag ser möjligheter och infallsvinklar som många här inte ser, säger Anna.

I första hand är det en koordinerande roll Östersund Turist & Kongress kommer att ha. En strategi är att samarbeta med nyckelpersoner på hemmaplan som har stora nätverk och kontakter i resten av landet. Genom nätverken ska fler konferensgäster påverkas att välja Östersund som konferensstad.

– De stora intäkter en konferens ger till en stad går inte att ta miste på och är högst relevant i vårt val av satsning, säger Camilla Olsson, VD för Östersund Turist & Kongress. Att vi slåss med många städer i Sverige är vi medvetna om, men det var många år sedan vi gjorde en så målmedveten satsning och vi tror och hoppas att det kommer att löna sig för både turismnäringen och kommunen, fortsätter Camilla Olsson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.