Polisens nya uppdrag – hålla ordning och reda - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Polisens nya uppdrag – hålla ordning och reda

Polisens nya uppdrag – hålla ordning och reda

Polisen vid Utredningsjouren på Södermalm är 2010 års vinnare av Årets Fulaste Kontor och har erhållit en modern och effektiv arbetsplats. Den traditionsenliga tävlingen arrangeras av Struktur i samarbete med ELLE Interiör.

2 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Bidragen till årets upplaga av Årets Fulaste Kontor var blandade både till geografisk spridning, storlek och karaktär vilket gladde den namnkunniga juryn. Andra- och tredjepriset går till Team Aktiv Rehab respektive Silva Sweden.

Under hösten 2010 utlystes tävlingen Årets Fulaste Kontor för sjätte året i rad. Bidragen strömmade in från många orter i landet och juryn fick ett tufft uppdrag i att välja ut de tre slutgiltiga vinnarna. Struktur har nu sett till att förstapristagaren fått en genomtänkt och välbehövlig nyrenovering av sin arbetsplats samt att andra- och tredjepristagaren erhållit nödvändig konsultation.
– Det känns roligt att fått hjälpa ett av våra viktigaste samhällsorgan till en stimulerande arbetsplats. Poliserna som arbetar på Utredningsjouren får aldrig en lugn stund och behandlar en stor mängd av olika ärenden vilket förutsätter en anpassad miljö. Mot bakgrund av detta känns det roligt att Utredningsjouren på Södermalm är årets vinnare och får hjälp med att ordna upp sin arbetsmiljö, säger Sture Nilsson, vd Struktur.

I bidraget från Polisen vid Utredningsjouren på Södermalm gick att läsa:
Inventarierna är ett hopplock, inget hör ihop med något annat. Struktur över pärmar och blanketter är ologisk och blandningen av färger på pärmarna gör rummet ännu mer förvirrat. I rummet finns övervakningsskärmar, larmutrustning, skrivare, fax, värdeskåp och mycket mycket mer… Arbetsmiljön är under all kritik.

Den namnkunniga juryn som korade vinnarna består av:
Lena Adelsohn Liljeroth, kulturminister, Jan Carlzon, direktör, Eric Sjöström, chef för Kulturhuset i Stockholm, Karin Mamma Andersson, konstnär, Svante Öquist, chefredaktör ELLE Interiör, Sture Nilsson, vd Struktur och juryns ordförande med utslagsröst.

Juryns motivering till förstapriset lyder:
Polisen vid Utredningsjouren på Södermalm har en tuff arbetssituation. Ständig informationshantering, ansvar för utsatta människor och en strid ström av besökare kräver en trivsam och strukturerad arbetsmiljö. Dagens situation med trånga och kaosartade arbetslokaler är ohållbar för personalen.
– Rummen på stationen är centrala punkter dit många ringer, har regelbundna ärenden till eller bara passerar. Personalen arbetar i skift och måste hela tiden vara tillgängliga för både allmänheten och medarbetare. Information och ärenden överlämnas mellan varandra. Före vinsten i Årets Fulaste Kontor arbetade vi i en miljö där ljudnivån var hög och i ett rum som kändes rörigt och opraktiskt. Nu har det förvandlats till en välplanerad och stilfull jourmottagning som får en att längta till nästa arbetsskift, säger Therese Johansson, chef över Utredningsjouren på Södermalm.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.