Quality Hotel Selma Lagerlöf satsar på annorlunda mötesmiljöer och öppnar 3 nya konferensrum - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Quality Hotel Selma Lagerlöf satsar på annorlunda mötesmiljöer och öppnar 3 nya konferensrum

Quality Hotel Selma Lagerlöf satsar på annorlunda mötesmiljöer och öppnar 3 nya konferensrum

30 oktober 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

På Quality Hotel Selma Lagerlöf fortsätter satsningarna, och nu står det 3 nya konferenslokaler på tur, där varje lokal har helt egna koncept. Måndag den 3 november invigs dessa lokaler, och syftet är att erbjuda nytänkande möteskoncept för olika behov. Namnen på lokalerna följer den tidigare profileringen kring Selma Lagerlöf, och de nya rummen heter Kejsarn, Nils Holgersson samt Löwensköld.
- Vi är både nöjda, glada och stolta över att kunna presentera de här mötesmöjligheterna, säger Mattias Nord, VD för Quality Hotel Selma Lagerlöf. De här rummen ligger helt i linje med vår ambition är att vara en spännande och inspirerande miljö, som via nytänkande och kreativitet ligger långt fram vad gäller utveckling av möten och konferenser.
Hotellet har vare sig byggt ut eller byggt om, utan har helt nyttjat befintliga utrymmen på nya sätt för att därigenom få tillgång till okonventionella konferensrum.
- Vi tror att annorlunda mötesmiljöer är en stor konkurrensfördel, och med de tre nya lokalerna får våra gäster en valbarhet som vi tidigare saknat, berättar Mattias Nord. Tillsammans med AKKAdemin tar vi nu ytterligare ett kliv i utvecklingen, och det stärker vår position framledes.
Rummet som heter Kejsarn liknar vid sin utformning ett vardagsrum, med stora soffor och fåtöljer att sitta i, och med ett stort panoramafönster med utsikt över de närbelägna skogarna. Miljön är mysig och behaglig, ganska långt från traditionella konferensmöbleringar.
- Målet med den här lokalen är att kunna erbjuda en avslappnad mötesmiljö, för mindre grupper som komfortabelt vill sitta och diskutera. För många möten och syften, kan det vara för stramt med vanliga konferensbord och stolar, och då tror vi att Kejsarn kan vara ett lockande alternativ, säger Mattias Nord.
I den lilla lokalen Nils Holgersson är det leklust och kreativitet som står i centrum. Ett rum med starka färger, annorlunda möbler och hela hyllor fulla med spel, filmer och annat som ska syfta till att bryta mönster, tankebanor och höja kreativiteten. Istället för block och pennor, finns det kritor och ritblock, penslar och färger. Ett lekrum för vuxna är den omedelbara känslan, och enligt hotellets VD är det exakt vad man ville skapa.
- Nils Holgersson är skapat för att inspirera och framkalla leklust, berättar Mattias Nord. Vi ville skapa ett rum för kreativa processer och lekfulla möten, där man kan bryta vardagens mönster och gruppdynamik. Man ska bli glad när man kommer in i rummet, och de reaktioner vi fått hittills ligger helt i linje med den intentionen.Den tredje lokalen som fått namnet Löwensköld och nu öppnas är det som sedan tidigare är hotellets relaxavdelning. Med lite nya investeringar och andra förändringar, har rummet förvandlats till en avkopplande och behaglig mötesmiljö, där man kan konferera, diskutera och samtala under mycket informella former. Några sittgrupper för gruppsamtal, och ett större konferensbord för max 10 personer. I konceptet ingår förutom tillgången till pool, bastu och andra relaxfaciliteter, även en vatten, juice och fruktbuffé, morgonrockar och dagstidningar.
- Poolsidemöten är ett koncept för de grupper som vill koppla av och diskutera under avslappnade former, och dessutom få göra det i avskildhet. En helt egen relaxavdelning för att säkerställa sekretess och diskretion, så man inte behöver tänka på samtalsämnet medan man t.ex. badar bastu, avslutar Mattias Nord.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.