Quality Hotel Selma Lagerlöf universitetsutbildar all personal! - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Quality Hotel Selma Lagerlöf universitetsutbildar all personal!

Quality Hotel Selma Lagerlöf universitetsutbildar all personal!

Personalen på Quality Hotel Selma Lagerlöf kommer under hösten att kompetens-utvecklas på arbetstid av Karlstads universitets uppdrags AB. Det handlar om en universitetsutbildning i litteraturvetenskap om Selma Lagerlöf. Detta ligger helt i linje med hotellets långsiktiga satsning på sin egen AKKAdemi och på att vara Sveriges första kompetenshotell.

21 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Torsdagen den 15 oktober kommer Quality Hotel Selma Lagerlöf att bussa hela sin personalstyrka från hotellet i Sunne till Karlstads universitet. Då startar nämligen den skräddarsydda universitetsutbildningen ”Selma Lagerlöf och berättarkonsten” i samverkan med Karlstads universitets uppdrags AB.
– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda det här utbildningspaketet för personalen på hotellet, säger Mattias Nord, VD för Quality Hotel Selma Lagerlöf. Vårt samarbete med Karlstad universitets uppdrags AB gör det möjligt för oss att göra något som från början bara var en spontan idé. Vi har funderat på om det verkligen är rätt tillfälle att genomföra en så stor utbildningssatsning, men kom fram till att inget kan vara värdefullare att satsa på, än personalens utveckling.

Den första kursen är i ett vid första anblicken ett oväntat ämne, nämligen Litteraturvetenskap. Med Margaretha Ullström och nyligen disputerade fil. dr. Sofia Wijkmark som lärare och handledare, kommer kursen att handla om ”Selma Lagerlöf och berättarkonsten”.
– Ämnesvalet kan verka annorlunda, men är egentligen väldigt självklart, säger Mattias Nord. Vi har förmånen att som företag ha namnet Selma Lagerlöf, och vad kan väl då vara naturligare än att vi utbildar personalen på samma område. För oss är det både en viktig kunskap och en betydelsefull positionering att ta hand om och vårda Selmas berättararv, som både sätter oss på världskartan och lockar besökare till Sunne och Värmland.

Hela utbildningsplanen är flerårig, men närmast på agendan står den första kursen som ska genomföras under ett halvår för att sedan utvärderas. Det rör sig om en skräddarsydd utbildning för hotellets ca 50 anställda med fyra träffar under perioden oktober till februari, varav den första sker på Karlstads universitet.
– Så rätt han tänker, blev vår första reaktion på Mattias Nords fråga om Karlstads universitet skulle kunna fortbilda hotellpersonalen, säger Martin Sundqvist, VD för Karlstads universitets uppdrags AB. Universitetet är den självklara samarbetspartnern när arbetsgivare vill kompetensutveckla sin personal. Vi skräddarsyr utbildningar av hög kvalitet inom många områden. Och eftersom universitetet har en nybliven doktor med Selma Lagerlöf som huvudintresse kan vi erbjuda en ny, riktigt bra skräddarsydd kurs.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.