Radisson Blu Royal Stavanger öppnar på nytt i miljövänlig version - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Radisson Blu Royal Stavanger öppnar på nytt i miljövänlig version

Radisson Blu Royal Stavanger öppnar på nytt i miljövänlig version

Radisson Blu Royal Stavanger, den enda internationella hotellkedjan i Stavanger, har genomgått en omfattande renovering. Resultatet är ett hotell i absolut toppklass. Norsk natur har varit en stor inspiration i utformningen. Hotellets koncept Urban och Naturally Cool speglar dagens moderna livsstil.

9 november 2014,

Totalt 215 rum, däribland åtta sviter och 60 Business Class-rum, har genomgått en total förvandling. Norsk natur har varit en stor inspiration med varma naturliga färger med inslag av guld, naturligt mörkt trä och svart-vita bilder. Med en hyllning till det norska kulturarvet har receptionen, restaurangen och loungebaren renoverats, alla inspirerade av vikingatiden, samtidigt som man bibehållit en modern touch.

- Jag är glad och stolt över att äntligen kunna öppna dörren till det nya Royal Stavanger, ett bevis på att vi verkligen är det ledande internationella hotellet i Stavanger. I nära samarbete med ledande designers och arkitekter utvärderar vi nu flera spännande koncept för restaurangen. Ambitionen är att skapa en atmosfär med en distinkt stil och livlig service, och att göra detta till Stavangers sociala centrum med det bästa av mat och dryck i fokus, säger Gaute Birkeli, General Manager på Radisson Blu Royal Stavanger.

Hotellets designers jobbar med att slutföra de sista finjusteringarna och renoveringen av hotellets största restaurang slutförs i början av 2015.

- Det här är bara början på vad som kommer i framtiden. Vi har flera spännande projekt på gång, med fokus på att våra hotell ska särskilja sig som både väldesignade och sofistikerade. Vi planerar att lägga ett tresiffrigt miljonbelopp i euro på renovering av våra hotell och på introduktion av nya hotellvarumärken, säger Jan Petter Eilertsen, regionchef för Rezidor Hotel Group i Norge.

Radisson satsar miljövänligt
Radisson Blu är anslutna till hållbarhetsprojektet Think Planet, vars mål är att minska miljöpåverkan för varje enskilt hotell. Bland annat i ett projekt med Siemens syftar till att reducera energiutsläppen med 26 procent per år.

- Vi har redan fått tillbaka mycket på våra investeringar. Enbart köksinvesteringen har minskat energiutsläppen med upp till 60 procent per månad sedan i juni, säger Birkeli.

De totala investeringskostnaderna ligger på runt 70 miljoner norska kronor och inkluderar entré, lobby, reception, trådlösa nätverket har bytts ut och uppgraderats, ett nytt träningsrum och totalrenovering av alla hotellets rum.



Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.