Radisson Blu Waterfront Hotel nu öppnat - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Radisson Blu Waterfront Hotel nu öppnat

Radisson Blu Waterfront Hotel nu öppnat

20 januari öppnade Rezidor Hotel Group, ett av väldens snabbast växande hotellföretag, sitt nya flaggskepp i Stockholm- Radisson Blu Waterfront Hotel. I direkt anslutning till hotellet ligger Stockholm Waterfront Congress Centre - en av Nordens största anläggningar för möten och evenemang, vilket gör hotellet till ett perfekt val för såväl kongressdeltagare som för turister.

24 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Radisson Blu Waterfront Hotel är beläget i mitt i centrala Stockholm, med gångavstånd till Centralstationen och Arlanda Express. Hotellets läge gör det idealiskt för både affärsresenärer och turister, med sin närhet till Stockholms affärsdistrikt, shopping, Gamla Stan, Kungliga slottet och Stadshuset.

Stora hotellrum med utsikt mot RiddarfjärdenHotellets 414 moderna, rökfria rum och sviter, är inredda av den engelska designbyrån RPW Design som är en av världens ledande inredningsbyråer. Många av hotellrummen har en fantastisk utsikt över Riddarfjärdens vattendrag och Stadshuset. Hotellets tre sviter är belägna på hotellets översta våning och har panoramafönster med utsikt som vetter mot Mälaren, Riddarfjärden och Stadshuset. Den största sviten är hela 74 kvm stor och omfattar ett sovrum med dubbelsäng, badrum med badkar och separat gästtoalett samt ett vardagsrum med soffgrupp och matbord. Hotellets samtliga rum och sviter har gratis trådlöst höghastighets Internet som är standard för Radisson Blu:s samtliga hotell.

Svenska och internationella specialiteterRadisson Blu Waterfront Hotel har en egen konceptrestaurang- RBG Bar & Grill som förutom nationella och internationella rätter, erbjuder en avkopplande atmosfär och utsikt över Mälaren och Stockholms storstadspuls. RBG Bar & Grill kan ta emot upp till 230 sittande matgäster. I hotellets egen avslappnade lobbybar serveras uppfriskande drycker med lättare tilltugg. Vill man hellre äta något på hotellrummet har hotellet 24 timmas rumsservice.

Träningsmöjligheter>/B>Efter en dag med sightseeing eller en företagskonferens kan gästerna njuta av hotellets moderna och fullt utrustade gym "Exercise Lounge" som är gratis att använda för alla hotellgäster.

Gröna mötenStockholm Waterfront Congress Centre med sin spektakulära glasfasad, har ritats av White arkitekter, en av Skandinaviens ledande arkitektkontor och inretts precis som hotelldelen, av RPW Design. Hållbarhetstänk och flexibilitet har varit viktiga faktorer i skapandet av byggnaden. Glasfasaden fungerar till exempel som en 1 040 m² stor solfångare och samlar i genomsnitt 1 MW värmeenergi för uppvärmning per dag. Den varma luften som genereras, värmer i sin tur vatten som sedan skickas till kallare delar av byggnaden. Under natten hämtas kyla från Klara Sjö till det 250 ton stora islager som står för kylningen av de varmare delarna av byggnaderna. Stockholm Waterfront Congress Centre kommer att certifieras i enlighet med den nya standarden” EU Green Building” men är faktiskt två gånger så energieffektivt som denna standard kräver.

Kongressanläggningen har en 14 000 m² flexibel golvyta, inklusive ett auditorium med en takhöjd på 17 meter och som är stort nog för en publik på upp till 3 000 personer. Anläggningen har också en bankettsal med plats för upp till 2 000 gäster och på andra och tredje våningen finns det ett businesscenter som består av ett antal mötesrum av varierande storlek med plats för cirka 1 000 personer. Många av kongressens väggar och tak kan flyttas runt eller lyftas bort för att dela upp ytan eller skapa större utrymmen. Avancerade lösningar för belysning, ljud och telekommunikationer är också integrerade och Rezidors internationellt erfarna serviceteam garanterar lyckade arrangemang - från mindre styrelsemöten till stora konferenser och sporthöjdpunkter.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.