Ramundberget 75 år - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ramundberget 75 år

Ramundberget 75 år

Ramundberget i Härjedalen firar 75 år under 2011 och summerar sina år genom att konstatera följande: 5000 medarbetare har passerat lönelistorna, 55 miljoner skidåk nerför backarna har genomförts och pistmaskinerna har under åren preparerat ytor stora som 374 000 fotbollsplaner. Dessutom har anläggningen fått nära 300 meter natursnö sedan 1936.

28 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Ramundberget såg sina första gäster påsken 1935. Efter en lång dags skidtur upptäckte de Ramundberget och hos familjen Norberg fick de härbärge. Gästerna kom tillbaka 1936 för att hyra sängar och få mat serverad – den kommersiella verksamheten i Ramundberget var igång. Sedan starten har mycket hänt och en ständig utveckling präglar skiddestinationen.
– Men vi är alltid måna om att behålla känslan i att vara en liten skiddestination, samtidigt som vi ständigt växer och utvecklas. Vi är destinationen som tänker annorlunda i allt vi gör, säger Bitte Nilsson, marknadschef, Ramundbergets Alpina.

Ramundberget ägs sedan 1993 av familjen Flacké med Philip Flacké som styrelseordförande. Bolaget omsätter ca 90 miljoner kronor. Nu firar anläggningen 75 år och det är tillsammans med gästerna firandet sker:

-Varje fredag är det 75-årskalas på LillRamis, barnens tillhåll. Här bjuds på tårta från Ramundbergets egna bageri BAK i Funäsdalen.

-”Home Coming-helgen” har erbjudit medarbetare från förr att uppleva gamla minnen.

-Påskhelgen är den ”riktiga” 75-års dagen och kommer att firas rejält tillsammans med påskgästerna.

Avslutningshelgen den 28/4-1/5 utgör avslutningen på vintersäsongen och Ramundbergets utdragna 75-årskalas. Helgen innehåller bl.a. Ramundbergets egen slopestyletävling ”Piststilen” samt spektakulära After Ski 1000, Sveriges största skidfest på 1000 möh.
– Att fira 75 år som turistanläggning har pågått under hela vår vintersäsong. Vi började med att ge ut en bok som heter ”Skidnostalgi”. Nu har vi kalas varje fredag tillsammans med barnen och ser såklart fram emot finalen på firandet i påsk, avslutar Bitte Nilsson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.