Rica Hotels stöder nytt familjeboende för Barncancerfonden - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Rica Hotels stöder nytt familjeboende för Barncancerfonden

Rica Hotels stöder nytt familjeboende för Barncancerfonden

Ricafonden inleder ett tvåårigt samarbete med Barncancerfonden, som är ny förmånstagare i programmet "Rica Red". Stödet går till ett rum i det nya hus för familjeboende som byggs vid Skandionkliniken i Uppsala. Familjeboendet gör det möjligt för barn att kunna bo tillsammans med sina familjer under behandlingsperioderna.

18 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Skandionkliniken öppnar 2015 och blir då Nordens första anläggning för strålbehandling av cancersjuka barn, med en typ av protonstrålningsutrustning som tidigare finns på enbart ett fåtal platser i världen. I anslutning till kliniken bidrar Barncancerfonden till bygget av ett hus med 14 familjerum, som kommer att upplåtas till barn och deras familjer under behandlingsperioderna som ibland varar flera veckor.

Rica Hotels har genom Ricafonden valt att stödja projektet med ett bidrag på cirka 250 000 kr fördelat på två år.
– Av våra tiotusentals rum blir detta extra unikt, säger Fredrik Utheim, VD för Rica Hotels. Vår verksamhet handlar om att erbjuda människor att bo och ha det bra, tillsammans. Att på detta sätt kunna bidra till ett annorlunda rum där barn under den tid de går igenom cancerbehandling får möjlighet att bo och umgås med sina familjer känns fantastiskt.

Ricafondens bidrag motsvarar kostnaden för ett av de 14 familjerummen som byggs. Familjeboendet är i övrigt ett samarbetsprojekt mellan Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond.
– Jag är både glad och tacksam för samarbetet som nu inleds med Ricafonden. Dels ger det ett avsevärt bidrag till färdigställandet av familjeboendet vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, men det betyder också att kunskapen om Barncancerfondens arbete kommer att uppmärksammas av fler, inte minst av Rica Hotels gäster, säger Olle Björk, generalsekreterare för Barncancerfonden.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.