Rosteriet i Karlstad nytt mecka för kaffeälskare - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Rosteriet i Karlstad nytt mecka för kaffeälskare

Rosteriet i Karlstad nytt mecka för kaffeälskare

Ett ställe där du kan lära dig att dricka kaffe på ett helt nytt sätt samtidigt som du blickar rakt in i produktionen. Det blir verklighet från imorgon den 2 september när Löfbergs Lila öppnar Karlstads nyaste turistattraktion i Löfbergsskrapans bottenvåning.

1 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Den som törstar efter kunskap om kaffe ska bege sig till Rosteriet i Löfbergsskrapans glasade bottenvåning. Unikt med Löfbergs Lilas nya kafé är att besökarna får möjlighet att sätta sina smaklökar på prov. Genom att utforska olika rostningar och kombinationer av bönor är det möjligt för var och en att hitta sin egen favorit.
– Det är det här vi brinner för och äntligen får vi dela med oss av vår kärlek till kaffet. Vi vill göra det lätt för folk att riktigt njuta av kaffe i sin bästa form. Vid varje besök kan man lära sig något nytt om olika rostningar, ursprung, bladningar och tillredningssätt, säger Kathrine Löfberg, kommunikationsdirektör.

Naturligtvis får även teälskarna sitt lystmäte. Det går att välja mellan vita, röda, gröna och svarta teer från hela världen, alla med olika kryddningar och ingredienser.

För kunskapstörstigaMedelsvensson dricker i snitt 3,2 kaffekoppar om dagen. Det är mest i världen näst efter Finland. Och kaffeval, dosering och tillredningsmetod gör svensken ofta av gammal vana.
– Vi vill bjuda på tips för att förbättra upplevelsen. Kanske kan det vara så enkelt som att prova en helt ny sort. Eller också kan man bryta ny mark med en kvarn och lite hela bönor eller med en exklusiv blandning som inte går att hitta i den vanliga butikshyllan. Här kommer man som gäst att hitta allt från take away till specialkaffen för över hundra kronor koppen, säger Kathrine.

KaffestadenTill sin kaffe- eller tekopp kommer besökarna att kunna köpa choklad och bröd från lokala leverantörer. Kafégästerna kommer också att kunna köpa allt som finns i kaféet, från kaffebönor och kaffekvarnar till brickor och kaffemuggar.
– Med den här satsningen har Karlstad goda förutsättningar att stärka positionen som Sveriges kaffestad. Samtidigt som vi lockar hit turister har karlstadsborna möjlighet att bli riktiga kaffeexperter, säger Kathrine.
Självklart blir det en ny sorts kaffe till invigningen av kaféet.
– Invigningskaffet blir ett härligt brasilianskt kaffe, en blandning gjord på de tre kaffen som nådde prispallen i en kvalitetstävling i ursprungslandet. Kaffet har en tydlig sötma, fyllighet och en smörig chokladsmak. Nu hoppas vi att det kommer riktigt mycket folk, både till öppningen den 2 september och under lång tid framöver, säger Kathrine.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.