Rumsbokningen på nya Scandic Continental har öppnat - | Konferensvärlden
Scandic Continentals hotelldirektör Peter Storckenfeldt.
Mötesnytt > Rumsbokningen på nya Scandic Continental har öppnat

Rumsbokningen på nya Scandic Continental har öppnat

Nyöppnat För några månader sedan öppnade konferensbokningen, nu har även rumsbokningen på nya Scandic Continental öppnat. Hotellet öppnar i april 2016 i hjärtat av Stockholms nya affärsdistrikt. Varje detalj av hotellet är skräddarsydd för ett mobilt arbetsliv - men Scandic Continental blir inte bara en mötesplats för affärsliv och hotellgäster, utan också en viktig knutpunkt för stockholmare och andra resenärer.

8 januari 2016, uppdaterad: 8 januari 2016

När Scandic Continental öppnar i april blir det Stockholms mest centrala affärshotell med direktanslutning till Centralstationen. Hotellet har länge varit dolt bakom plast och byggställningar och intresset är stort när bokningen till de nära 400 hotellrummen nu öppnar.

– Det känns fantastiskt att kunna inleda året med att öppna rumsbokningen för såväl svenska som internationella gäster. För några månader sedan började vi ta emot bokningar för konferenser och vi har redan fått många förfrågningar, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör på Scandic Continental.

Scandic Continental är en affärshub skapad för den moderna affärsresenären. Hotellet har ett komplett möteserbjudande med 25 mötesrum, för allt från stora konferenser för 300 personer till styrelsemöten och informella möten på tumanhand. Hotellets gemensamma ytor såsom lobby, café och barer är också utformade för att stimulera spontana möten eller att sitta och jobba on-the-go.

På Scandic Continental är nedkoppling lika viktigt som uppkoppling. Utöver att integrera olika naturliga mötesplatser har de två arkitektbyråerna, Koncept Stockholm och Doos Architects, velat skapa en oas för affärsresenärer. Detta reflekteras exempelvis i gröna färgval som knyter an till naturens mossar, lavar och skogsgläntor och utformningen av allmänna ytor med flera långbord och barbord för både arbete och umgänge.

Stockholms nya affärsdistrikt
Kvarteren kring Stockholms Centralstation utvecklas nu till ett affärsdistrikt med fler kontor och mer service, handel och restauranger. Fastighetsägaren Jernhusen satsar på att förvandla centralstationsområdet till en attraktiv framsida i staden. Här förenas den nya pendeltågsstationen Stockholm City med hotell, butiker, bostäder och en takterrass tillgäng för alla i och med Scandic Continentals takbar med utsikt över Stockholms skyline.

Gästnätterna i Stockholm har fördubblats på tio år och Stockholm Business Region räknar med att det behövs omkring 5 000 nya hotellrum till 2020. Antalet hotellnätter för affärsresande i Stockholms län hade ökat med 7 procent i slutet av 2015 jämfört med föregående år*.

– Vi ser ett stort behov av fler hotellrum och lokaler för alla typer och storlekar på möten i centrala Stockholm. Det är i linje med detta som Stockholms nya affärsdistrikt växer fram där Scandic Continental är kärnan och den naturliga affärshuben, säger Peter Storckenfeldt.

80 000 människor väntas passera varje dag
Hotellets läge skapar en anslutning till hela världen. Detta bidrar till att Scandic Continental blir en naturlig och effektiv mötesplats för affärer. Entréer vid Vasagatan och Klarabergsgatan ger direkt koppling till Stockholms tunnelbana, Centralstationens fjärrtåg, regionaltåg, Arlanda Express och bussarna på Cityterminalen. När pendeltågen börjar rulla på Citybanan under 2017 är det direkt under hotellet.

För mer information om hotellet och kostnadsfri bokningshjälp se Konferensguiden.se

* Statistik via Stockholm Visitors Board ABSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.