Runö belönat med Svanenmärkning - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Runö belönat med Svanenmärkning

Runö belönat med Svanenmärkning

Runö – konferenser & events, beläget i Åkersberga, strax utanför Stockholm, har i dagarna godkänts för att ha klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Svanenmärkningen blir därmed även det första steget i ett stort förändringsarbete som Runö startat, för att bryta ny mark inom den svenska mötesindustrin.

22 december 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Runö är en liten halvö i Stockholms skärgård som ligger mycket naturskönt bara halvtimman utanför Stockholm. Med sina 220 bäddar är anläggningen en av de större i landet. Som ett led i ett större förändringsarbete har Runö nu försetts med Svanenmärkning. Märkningen är ett viktigt kvitto på att hela anläggningen har en hög nivå när det gäller miljöarbetet och tar ett stort klimatansvar.

– Miljöfrågor har alltid varit viktigt för Runö och det känns väldigt bra att ha genomgått de hårda tester som ligger till grund för Svanenmärkningen och dessutom ha klarat av dem på bästa sätt, säger Gunilla Runsten, platschef på Runö.

Anläggningen har också löpande upprustats och moderniserats, allt mycket varsamt för att behålla den unika 50-talsarkitektur som karakteriserar hela Runö. Miljöarbetet har varit en naturlig del också i den utvecklingen.

– Runö jobbar aktivt med att minska sin klimatpåverkan. För att leva upp till Svanenmärkningens kriterier måste de till exempel klara hårda krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (t ex vid städning och diskning). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade (t ex miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) och man skall avfallssortera. Detta sammantaget kräver ett stort engagemang från ledning såväl som övriga medarbetare.

Hela driften av anläggningen har miljögranskats och godkänts. Därmed har Runö tagit ett viktigt steg i sin påbörjade förändringsprocess. Ytterligare förändringar kommer också att märkas löpande under hela 2010.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.