Safehotels tecknar avtal med ARFU. - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Safehotels tecknar avtal med ARFU.

Safehotels tecknar avtal med ARFU.

Svenska Safehotels Alliance har tecknat avtal med det asiatiska rugbyförbundet, ARFU. Safehotels ska se till att spelare och andra alltid bor på säkra hotell.

1 september 2014, uppdaterad: 1 september 2014

Safehotels affärsidé är att utvärdera och höja säkerheten på hotell och konferensanläggningar runt om i världen samt certifiera de hotell som lever upp till Safehotels säkerhetsstandard. Nu har det asiatiska rugbyförbundet, ARFU, ingått ett samarbete med Safehotels för att säkerställa att spelare och andra aktiva inom asiatisk rugby alltid bor på säkra hotell under sina resor. ARFU genomför 30 turneringar per säsong i regionen med över 4 000 spelare och ledare som reser runt i de 29 medlemsländerna. Det här är samtidigt ett internationellt genombrott för Safehotels som satsar på att bli ett globalt företag och redan idag finns representerade i flera världsdelar, som Mellanöstern och Afrika. Flera kontor är också på gång, bland annat i Europa.

För att möta den växande oron hos många av dagens affärsresenärer när det gäller hotellsäkerhet har Safehotels skapat en objektiv tredjepartsutvärdering av affärs- och konferenshotells säkerhetsstandard i hela världen. Den omfattande utvärderingen täcker alla viktiga aspekter av hotell- och konferenssäkerhet.

Safehotels har skapat sin "Global Hotel Security Standard" för att tillgodose behovet av att mäta hotell- och konferenssäkerhet och för att matcha efterfrågan från alltfler affärsresenärer som vill se en global säkerhetsstandard för hotell. ’The Global Hotel Security Standard’ innehåller oberoende utvärderingar från resenärer och partnerorganisationer i sin analys av hotell och konferensanläggningar över hela världen.

– Safehotels är hedrad över detta strategiska samarbete med det asiatiska Rugbyförbundet. Idag är global sport big business. Internationella organisationer som ARFU, delar samma oro som andra industrier runt om i världen när det gäller säkerheten för sina idrottare, lag och ledare, säger Hans Kanold, vd och ordförande för Safehotels. Detta kommer också på sikt att vara bra för våra svenska affärsresenärer som i Sverige börjar efterfråga vår certifering allt oftare på svenska hotell. Nu kan de också börja hitta fler certifierade hotell runt om i världen.

– ARFU har genom detta avtal visat att vi tar våra resenärers oro på fullt allvar. Säkerhetsfrågorna kommer alltmer i centrum för våra idrottare och tjänstemän. Nu ser vi fortsättningsvis bland annat genom det här samarbetsavtalet med Safehotels Alliance till att vi i så hög grad som möjligt kommer att använda hotell som har certifierat sig genom Safehotels, säger Trevor Gregory, President för ARFU.

– Genom samarbetet med ARFU kan vi samtidigt berätta att inte bara den asiatiska rugbyfamiljen utan även flera globala idrottsorganisationer vill se hotell-, mötes- och eventindustrin investera i sina gästers säkerhet. De hotell som är medlemmar i Safehotels Alliance kommer att gynnas och bli en prioriterad partner till viktiga sammanslutningar som ARFU runt om i världen.

Genom denna innovativa relation med Safehotels Alliance, blir ARFU nu en ledande organisation för att säkerställa enhetliga säkerhetsnormer kring sina evenemang i regionen, säger Hans Kanold.

Som en del av avtalet kommer rugbyorganisationen också att bidra till utvärderingar av hotell som vill uppnå "Global Hotel Security Standard".

ARFU är en idealisk partner för Safehotels Alliance. ARFU är värdar för fler än 30 turneringar per säsong. Det betyder att de flyttar fler än 4000 spelare och ledare runt i de 29 medlemsländerna under hela året.

Avtalet säger också att ARFU kommer att påverka sina hotell runt om i Asien att certifiera sig genom Safehotels för att på sikt skapa ett brett utbud av säkerhetscertifierade hotell i Asien för att hjälpa till att utveckla och utvidga Safehotels "Global Hotel Security Standard" i hela regionen.

– Säkerheten för våra spelare och ledare är definitivt allra högsta prioritet för den asiatiska rugbyunionen. Ett samarbete med Safehotels Alliance AB hjälper ARFU att se till att de officiella hotellen vi använder för våra turneringar runt om i Asien delar vår syn på säkerhet vid våra arrangemang och events. Vår starka geografiska räckvidd och det stora antalet idrottsmän och tjänstemän som arbetar med oss i Asien positionerar oss samtidigt starkt för att öka Safehotels Alliance-utvärderingar av många regionala hotell. Vi ser fram emot att samarbeta med Safehotels för att säkerställa säkrast möjliga förutsättningar för affärsresenärer i regionen, säger Trevor Gregory.

Fakta:

ARFU grundades 1968, då med åtta medlemsförbunden. Under det senaste decenniet har medlemskapet tredubblats till 28 fullvärdiga och associerade medlemsförbund, från Kazakstan i norr till Indonesien i söder och Libanon i väster till Guam i öster. ARFU täcker ett område på över 44 miljoner kvadratkilometer och området har fler än tre miljarder invånare. ARFU är den huvudansvariga för ’HSBC Asian 5 Nations, (Japan, Korea, Hong Kong, Filippinerna och Sri Lanka), som vart fjärde år fungerar som kvalserie inför Rugby-VM, men också för ’HSBC Asian Seven Series’, där fler länder medverkar, som genomfördes första gången under 2011. ARFU erbjuder också ett organiserat internationellt utvecklingsprojekt inom rugby för kvinnor och ungdomar i Asien.

För mer information besök: www.ARFU.com

Bilden: Till vänster Hans Kanold, vd och ordförande för Safehotels Alliance och Trevor Gregory, President for ARFU.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.