Sagor är temat för prestigefulla Årets Konditor 2010 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sagor är temat för prestigefulla Årets Konditor 2010

Sagor är temat för prestigefulla Årets Konditor 2010

Sagor, ett brett inspirationstema som innefattar allt från fabler och sjöjungfrur till magi och träsktroll, det är vad som väntar de tävlande i Årets Konditor 2010 — de svenska mästerskapen för professionella konditorer. Inom kort utser en jury de fem finalisterna till tävlingen som går av stapeln under Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Den 15 oktober kommer en lycklig vinnare att utses till svensk mästare och Årets Konditor 2010.

6 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Tävlingen Årets Konditor, som arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Arla, har stor betydelse för utvecklingen av konditorbranschen i Sverige. Att vinna tävlingen har med åren visat sig vara högst prestigefyllt. Ett bevis på detta är att Sveriges bagare & konditorer nyligen har tilldelats hedersuppdraget att baka tårtan till Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westlings bröllop den 19 juni i år. Tårtan bakas av de fyra senaste vinnarna av Årets Konditor.
– Konditoryrket är ett gediget hantverk som kräver mycket kunnande och en stor skicklighet. I tävlingen Årets Konditor är det de allra främsta konditorerna i landet som möts för att visa upp vad de kan och med årets sagotema kan det inte bli annat än en fantastisk show, säger Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer.

Finalisterna utmanas av hemlig bakelseUnder tävlingen ska de fem finalisterna, framför en stor publik och under fem timmar, tillverka två stycken tårtor: en för tio personer och en för sex personer. De ska också tillverka en modern variant av en klassisk bakelse i 20 exemplar, och ett hemligt bakverk vars välkända namn de tävlande får reda på kvällen innan tävlingen. Samtliga produkter ska tillverkas på plats på Nordiska museet och dekoreras efter temat sagor.

Den 22 juni annonseras årets fem finalister och den 15 september hålls ett pressmöte i Stockholm där tävlingen, temat och finalisterna presenteras närmare. Förra året var temat Caribien och tävlingen vanns av Conrad Tyrsén från Lux Dessert & Choklad i Stockholm.
– Det har varit ett enormt tryck från media sen jag vann. Telefonen har ringt oavbrutet och jobbförfrågningarna har rasat in. Efter vinsten märkte jag verkligen hur prestigefull tävlingen är, säger Conrad Tyrsén.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för konditorer. Tävlingen anordnades första gången 1988 av Arla och sedan 2003 avgörs den i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Vinnaren tilldelas den ärofulla titeln Svensk Mästare och ett stipendium på 40 000 kronor.

Arrangör av Årets Konditor är Sveriges bagare & konditorer AB och huvudsponsor är Arla Foods.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.