Salt & Brygga Årets Ekokrog
Salt & Brygga i Malmö har utsetts till Årets Ekokrog av EkoMatCentrum. Priset delades ut på White Guide Galan, restaurangernas egen Oscarsgala på Vinterträdgården, Grand Hotel i Stockholm i början av mars.
18 mars 2010, uppdaterad: 28 maj 2013
Utmärkelsen Årets Ekokrog 2010 tilldelades restaurang Salt & Brygga i Malmö med motiveringen:
”För en lång och målmedveten satsning på ekologiska närproducerade råvaror av hög kvalitet – och en gastronomi på en allt högre nivå”
– Det är som att få nobelpris! utbrast den glade vinnaren Björn Stenbeck från Salt & Brygga.
Utmärkelsen ”Årets Ekokrog” delades ut för femte gången på den festliga galan. Priset delas ut av Inger Näslund, fiskeansvarig på WWF. Övriga nominerade var PM & Vänner i Växjö, Leijontornet i Stockholm och Mrs Brown i Malmö.
– Det är jätteroligt att få tilldela Salt & Brygga denna utmärkelse. De utvecklade sin ekologiska gastronomi långt innan det var trendigt. Råvarorna är ekologiska och lokala till nästan 100 procent och omtanken om miljön genomsyrar hela restaurangen, säger Carin Enfors, EkoMatCentrum, om årets vinnare.
– Det är glädjande att se det intresse för ekologiskt och för lokalproducerat som har växt fram i restaurangbranschen sedan utmärkelsen installerades 2006. Det har blivit allt knivigare att utse en vinnare eftersom så många har blivit så bra, fortsätter Carin Enfors. Med det ökade intresset har också kunskapen om ekologiskt ökat i bredare krogkretsar.
Tidigare vinnare är Mistral, Oaxen Skärgårdskrog, Ängavallen och Pontus!
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.