Sankt Petersburg får nytt mäss- och kongresscentrum - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sankt Petersburg får nytt mäss- och kongresscentrum

Sankt Petersburg får nytt mäss- och kongresscentrum

Ryssland rustar för att bli ännu bättre på mässor och kongresser och Sankt Petersburg blir porten till satsningen. Den gamla kulturstaden inviger sin toppmoderna anläggning Expoforum 2014.

Text: Björn Lennestig

23 maj 2013, uppdaterad: 12 juni 2013

Expoforum i Sankt Petersburg blir den största mässanläggningen i nordvästra Ryssland när den är klar nästa år. Den är centralt placerad på en höjd i södra delen av staden. Etableringen ligger bara en halvmil från flygplatsen Pulkovo, som kommer att expandera. Satsningen på mässan sker stegvis. 2018 ska den vara helt klar.

Många funktioner i ett
Expoforum blir ett mångfunktionellt mässcentrum med sex mässhallar som omfattar totalt 100 000 kvadratmeter. Här byggs också ett kongresscentrum med plats för 3 500 deltagare, 40 möteshallar och två byggnader för affärscentrum på 25 000 kvadratmeter. Hiltonkedjan bygger två hotell med totalt 440 rum, därtill kommer en konserthall för 10 000 åskådare och en ny sportanläggning. Expoforum ligger inte heller långt ifrån de välbesökta kejserliga palatsen Pushkin och Pavlovsk. De ryska myndigheterna ser det som ett naturligt centrum för affärer och turism. Sverige är en av de fem största investerarna i Ryssland, potentialen är betydande.

Svenskt samarbete
I samband med svensk-ryska överläggningar hos ryska handelsrepresentationen i Sverige våren 2013, förklarade Rysslands industri- och handelsminister Denis Manturov att han ser mässor och event som en stor gemensam industri. Expoforum har besökt den svenska mässnäringen och fört samtal om eventuellt samarbete. Samtidigt försöker Expoforum och ett rederi att samarbeta om en visumfri vistelse i Sankt Petersburg under tre dygn.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.