Scandic Alvik bygger konferensvåning – på taket - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic Alvik bygger konferensvåning – på taket

Scandic Alvik bygger konferensvåning – på taket

NCC Construction Sverige bygger en konferensvåning för 300 personer på taket till Scandics hotell i Alvik Strand. Den helglasade våningen byggs på pelare ovanför taket vilket ger ett svävande intryck. Arbetet sker i partneringsamarbete med uppdragsgivarna hotellkedjan Scandic och hotellfastighetsbolaget Pandox. Ordern är värd 45 MSEK.

11 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

NCC har tidigare byggt Scandic i Alvik utanför Stockholm som stod färdigt 2002. Hotellet har 325 rum, men har hittills saknat en konferensdel.
– Det speciella med denna takvåning är att den byggs på smala stålpelare och kommer att se ut som en svävande ”glaslåda” fyra meter ovanför det befintliga taket, säger Lars Westman, affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Den närmare 1 000 kvadratmeter stora våningen rymmer lokaler för 300 personer och ett kök för att kunna erbjuda luncher, middagar och fester. Konferensdelen får en slät, helglasad fasad. Det ger ljusa lokaler, men ställer också höga krav på energieffektiva lösningar. Därför bygger NCC en mycket välisolerad glasfasad med låga U-värden som bevarar värmen på vintern, med solskyddsglas och screentryck som stänger ute sol och värme på sommaren.

– Stadsdelen Alviks näringsliv har vuxit på senare år och sedan hotellet öppnade 2002 har vi haft stor efterfrågan på konferenslokaler. Detta blir ett lyft för oss, men också för Alvik och företagen i området, säger Erik Sangevie, hotelldirektör Scandic Alvik.

Arbetet sker i partnering, en strukturerad samarbetsform i branschen där byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Arbetet startar i januari och beräknas klart i oktober 2011.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.