Scandic Berlin första tyska hotell med miljömärkningen EU Ecolabel - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic Berlin första tyska hotell med miljömärkningen EU Ecolabel

Scandic Berlin första tyska hotell med miljömärkningen EU Ecolabel

Den 1 oktober 2010 öppnade Scandic Berlin Potsdamer Platz, i hjärtat av Berlin, Hotellet blir nu det första i Tyskland som uppfyller EU:s stränga miljökriterier och blir certifierat enligt EU:s officiella miljömärkning EU Ecolabel.

7 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Scandic har varit branschledare när det gäller miljöengagemang under många år och redan 1995 lanserades det första miljörummet. Idag är 115 av de 160 hotellen miljömärkta och 16 000 medarbetare är utbildade i hållbarhetsfrågor.
– Miljö- och hållbarhetsarbetet är ett ständigt pågående förbättringsarbete och när vi skapar nya hotell handlar det om att ha ett tydligt miljö- och hållbarhetsfokus genom hela processen, säger Inger Mattsson, hållbarhetschef för hela Scandic. Att vårt nya hotell i Berlin nu är certifierat enligt EU Ecolabel och samtidigt får pris för en hållbar byggnad gör oss förstås mycket stolta. EU Ecolabel är en etablerad miljömärkning som gör det enkelt för gästerna att välja ett miljömässigt boende.

Lätt att välja miljömärkt i BerlinIdag väljer alltfler gäster och konsumenter miljömärkta alternativ och engagemanget kring miljö- och klimatfrågorna ökar. På Scandic Berlin Potsdamer Platz är det enkelt att göra ett miljömedvetet val.
– Vi är stolta över att redan två månader efter öppningen vara det första hotellet i Tyskland som har båda certifieringarna, fortsätter Inger Mattsson. Hotellet är verkligen fyllt med intelligenta miljölösningar. Några exempel är att vi använder 100 % förnyelsebar energi, fjärrvärme och fjärrkyla, lågenergilampor överallt och integrerade persienner som ger ett jämnt klimat. I köket använder vi bara energisnåla induktionsspisar och ventilationen använder UV-ljusteknik för att rena frånluften som sedan återvinns.

Prisbelönt byggnadDen stora hotellbyggnaden med sin eleganta glasfasad belönas nu också med DGNB:s silvermedalj som det första hotellet i Tyskland som byggts enligt hållbarhetsprinciper. Den oberoende, icke-vinstdrivande organisationen som samlar aktörer från hela bygg- och fastighetsbranschen har som mål att främja hållbart byggande. DGNB, som bedömer och certifierar byggnader och byggprocesser, lägger stor vikt vid byggnadernas livscykel. Teknisk kvalitet i planering och byggprocess granskas tillsammans med kostnader för energi, vatten och underhåll. Komfort, inklusive faktorer som buller, bedöms också tillsammans med tillgänglig-heten. I år belönades 16 fastigheter, Scandic Berlin var det enda hotellet.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.