Scandic får Nordiska rådets miljöpris - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic får Nordiska rådets miljöpris

Scandic får Nordiska rådets miljöpris

Nordiska rådets natur- och miljöpris 2011 belönar hållbar turism. Priset, som är på 350 000 danska kronor, ges i år till en näringsverksamhet, organisation eller enskild person som har gjort resandet i Norden mindre skadligt för miljön.

27 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Vinnaren av priset blev Scandic Hotels, som i snart tjugo år har varit föregångare och trendsättare inom hållbar turism.
– Scandic har sedan 1994 gått i bräschen för satsningarna på att minska sin miljöbelastning och företaget har fått många efterföljare i arbetet för en hållbar utveckling både i hotellbranschen och det omgivande samhället. Scandic har visat mod genom att ställa krav på sina leverantörer och bjuder också in sina hotellgäster att medverka till de miljövänliga målsättningarna genom att till exempel spara på tvätten och sortera sitt avfall, skriver bedömningskommittén i sin motivering.

Det var en anställd på Scandic som först kom på idén att föreslå för hotellgästerna att de skulle spara in på tvätten av handdukarna och Scandic var också bland de första som började använda flytande tvål. Små åtgärder som har haft en stor effekt och startat en trend på hotell över hela världen.

Sedan hotellkedjan år 1993 bestämde sig för att arbeta mer miljömedvetet har man utbildat över 11 000 medarbetare i miljöfrågor och byggt 19 000 rum av hållbara material. Totalt 114 av kedjans 147 hotell i Norden har beviljats Nordiska ministerrådets miljömärke Svanen – ett av världens strängaste miljömärken.

Vattenförbrukningen på Scandic har sedan 1994 minskat med 17 %, energiförbrukningen med 22 % och koldioxidutsläppen med 38 %.

Det kaffe du dricker på Scandic är ekologiskt och rättvisemärkt och vattnet kommer inte från plastflaskor. Enbart det sistnämnda leder till att man sparar in 160 ton koldioxid i transporter varje år, enligt Scandics egen miljöredovisning.

Nordiska rådets natur- och miljöpris bygger på de nordiska värderingarna om hållbarhet och respekt för naturen.

Det ges till en organisation, näringsverksamhet eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för natur och miljö i sina aktiviteter eller i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för naturen och miljön.

Natur- och miljöpriset är liksom priserna inom litteratur, musik och film på 350 000 danska kronor (cirka 50 000 euro) och delas ut under en särskild ceremoni tillsammans med de andra nordiska priserna inom litteratur, musik och film i samband med Nordiska rådets årliga toppmöte, sessionen, den 2 november 2011.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.