Scandic gjuter nytt liv i Vasateatern - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic gjuter nytt liv i Vasateatern

Scandic gjuter nytt liv i Vasateatern

Stora möten Ridån går snart upp för Vasateatern igen. Efter att Stockholms klassiska privatteater legat nere sedan 2009 återuppstår den nästa år i ny skepnad. En livaktig kulturscen för teater och musik blir verklighet när den praktfulla teatersalongen förenas med Scandic Grand Central och skapar ett unikt hotell med restaurang och barer. Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Nordens ledande hotelloperatör Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter.

18 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Scandic Grand Central har redan utmärkt sig som en ambitiös scen för både konserter och klubbverksamhet. Med Vasateaterns stora och mäktiga lokal kan hotellet ta emot en större publik. Teatern kommer att hyras ut till produktionsbolag som sätter upp mindre musik-, teater- och dansföreställningar. Med Vasateatern kommer Scandic Grand Central dessutom att kunna ta emot och arrangera konferenser på upp till 1 000 personer.

– Scandics ambitioner med Vasateatern är stora. Vi vill skapa en helt ny typ av mötesplats och en scen för kultur och nöje, samtidigt som vi vill bidra till att förvalta och förädla ett stycke värdefullt svenskt kulturarv, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic Hotels.

– KLP:s intention har varit att Vasateatern ska återfå sin fulla glans och bli en levande mångsidig samlingsplats med kulturella ambitioner. Vi är nu mycket glada över att kunna förverkliga den idén tillsammans med Scandic, säger Anette von Mentzer, ansvarig för KLP:s svenska verksamhet.

Vasateatern är K-märkt och ska genomgå en grundlig renovering där teaterns antikvariska värden bibehålls under överinseende av antikvarisk expert. Beroende på byggnadsprocessens längd väntas teatern öppna under våren/sommaren 2016.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.