Scandic i Värnamo bjuder hela staden på gratis surf - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic i Värnamo bjuder hela staden på gratis surf

Scandic i Värnamo bjuder hela staden på gratis surf

Nu kan alla besökare och invånare i Värnamo surfa gratis tack vare Scandic Värnamo. Initiativtagaren Kåre Johansson, entreprenör och hotelldirektör på Scandic Värnamo, förvandlade en dålig uppkoppling till en trådlös uppkoppling som är så stark att den täcker in hela centrala Värnamo. Men det stannar inte vid det; Kåre och samarbetspartnern E&J Konsult skapade också en informationsportal för hela Värnamo när de ändå var i farten.

10 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi behövde uppgradera vårt trådlösa nätverk som vi erbjuder kostnadsfritt till alla våra hotellgäster. Det nya nätverket blev tjugo gånger starkare vilket gör att det täcker in större delen av centrala Värnamo. Vi såg en möjlighet att erbjuda alla i Värnamo gratis surf och en mötesplats på nätet, säger Kåre Johansson som driver Scandic Värnamo som franchisetagare.

Tillsammans med utvecklarna E&J Konsult startade Kåre Johansson portalen Mitt i Värnamo. Via portalen kan vem som helst i centrala Värnamo koppla upp sig på internet. Allt som behövs är en kod, som man får från Scandic Värnamo, Turistbyrån eller via SMS, och sedan är det gratis att surfa två timmar per dygn, efter det får man betala 15 kronor/timme om man inte är hotellgäst.
– Det känns alltmer förlegat att ta betalt för internet, om bara några år kommer man förundras över det och säga: ”kommer ni ihåg när man tog betalt för internet?”. Det här är vårt sätt att hitta nya vägar att erbjuda bra service till inte bara våra gäster utan också andra, säger Kåre Johansson.

Portalen fungerar som en informationsplats om kommunen, företag, organisationer, aktiviteter och händelser i Värnamo för både tillfälliga besökare och boende. Man räknar med att cirka 35 000 personer om året kommer att besöka portalen, vilket ger både kommunen och företag möjlighet att använda sig av lokaliseringstjänster för att anpassa erbjudanden och information.
– Det ger både oss, företag och kommunen möjlighet att nå personer vi annars inte skulle nå. Det är en värdefull kanal som skapar möjlighet till samarbeten mellan både Scandic Värnamo, kommunen och andra aktörer, säger Kåre Johansson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.