Scandic installerar hjärtstartare på alla hotell - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Scandic installerar hjärtstartare på alla hotell

Scandic installerar hjärtstartare på alla hotell

Hälsa & Spa Plötsligt hjärtstopp tar varje dag i snitt 20 liv och är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Att en hjärtstartare finns i närheten kan vara livsavgörande. Därför har Scandic installerat hjärtstartare på samtliga svenska hotell och utbildat personal i hjärt och lungräddningoch första hjälpen. Nu får alla kedjans hotell hjärtstartare.

6 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Varje år drabbas över 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Chansen att överleva ökar med 2 till 3 gånger om hjärt och lungräddning startas i tid och en hjärtstartare finns tillgänglig.

– Ju fler hjärtstartare som finns tillgängliga, desto fler liv kan räddas och därför har vi på Scandic valt att införa en hjärtstartarpolicy. Som Nordens största hotelloperatör är vi oerhört glada att kunna erbjuda en extra trygghet för både gäster, personal och människor i närområdet, säger Peter Claeson, säkerhetsansvarig på Scandic.

– Vårt samarbete med Scandic kan förhoppningsvis bidra till att rädda många liv framöver. Om olyckan är framme gör det skillnad mellan liv och död att ha människor i närheten som har handlingsberedskap att påbörja livräddande åtgärder. Med start av HLR inom en minut och en hjärtstartare tillgänglig inom tre minuter har den drabbade 75 procents chans att överleva jämfört med åtta procent utan, säger Camilla Thurell, ambulanssjuksköterska och grundare av Life in Mind.

Hjärtdagar på Scandic
Under Alla hjärtans dag veckan, v. 7, är det extra mycket hjärtfokus på Scandic då hotell i Göteborg, Gävle och Karlskrona bjuder in allmänhet, opinionsbildare och media på utbildningsdagar i första hjälpen och hjärt- och lungräddning. Hjärtdagarna sker i samarbete med Life in Mind och kommer att hållas på ytterligare hotell under våren. Redan nu hålls öppna utbildningar riktade till småbarnsföräldrar på Scandics storstadshotell.

Taggar/Etiketter
Scandic Hotels  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.