Se upp i backen! för skid-tjuvar - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Se upp i backen! för skid-tjuvar

Se upp i backen! för skid-tjuvar

Sportlovet är högsäsong för skidtjuvarna då de svenska fjällen fylls av snösuktande barnfamiljer. Försäkringsbolaget If uppskattar att det varje år stjäls skidor och snowboards för närmare 15 miljoner kronor. Här följer de bästa tipsen för att du ska slippa stå skidlös på fjället.

3 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Under och efter sportlov och påsklov får If in mängder av anmälningar om stulna skidor och snowboards. Ofta har utrustningen stulits ur bilens takbox eller utanför någon restaurang i samband med afterski.

Nyligen inträffade exempelvis en uppmärksammad storstöld då ett flertal gäster på afterski i Bjursås av med all sin skidutrustning sedan de lämnat dem utanför restaurangen under eftermiddagen.
– Ingen skulle lämna sin plånbok på en bänk utanför värmestugan medan man går in och tar en kopp varm choklad. Man glömmer att skidor är väldigt dyra. Mitt bästa tips är att alltid ha uppsikt över skidorna, eller låsa fast dem med ett bra skidlås. Och lämna dem aldrig ute över natten, säger Helen Waldengren, produktansvarig på If.

Om skidorna ändå stjäls gäller försäkringsskyddet som man har genom hemförsäkringen, under förutsättning att man har haft rimlig uppsikt över skidorna.
– Hos If får man ersättning om man exempelvis sitter inne och äter på en restaurang och ställt skidorna utanför och de blir stulna. Däremot gäller inte försäkringen om man ställt skidorna utomhus på natten och de försvinner, säger Helen Waldengren.

Totalt försvinner skidutrustningar för uppåt 15 miljoner kronor varje år i svenska fjällen.

IFS BÄSTA TIPS FÖR ATT SLIPPA STÅ SKIDLÖS I BACKEN

- Lås fast skidorna med ett skidlås med vajer när du inte använder dem.
- Lämna ingen skidutrustning ute över natten.
- Låt inte saker ligga kvar i bilen. Särskilt bilens takbox är en osäker förvaringsplats med lås som är enkla att bryta upp.
- Lämna inte skidorna eller brädan utan uppsikt i backen eller utanför restaurangen. Be någon vakta skidorna eller lås fast skidorna.
- Ställ inte skidorna parvis. Dela dem istället så att vänsterskidan står på ett ställe och högerskidan på ett annat.
- Notera det unika tillverkningsnummer som finns på alla utrustningar av nyare modell. Då kan polisen lättare identifiera stöldgodset om det påträffas.
- Gör en tydlig märkning på skidor och snowboards. Tjuvarna undviker dem, eftersom de är mycket svårare att sälja vidare.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.