Siggesta Gård har blivit med herggårdsboende - | Konferensvärlden
Foto: Sandra Hiort
Mötesnytt > Siggesta Gård har blivit med herggårdsboende

Siggesta Gård har blivit med herggårdsboende

Siggesta Gård på Värmdö har byggt om herrgårdsflyglarna till hotellrum och har nu öppnat Siggesta Herrgårdsboende.

24 oktober 2013, uppdaterad: 11 november 2013

En sommarhelg kryllar hela Siggesta Gård på Värmdö av barnfamiljer som fyndar på bakluckeloppis, köper glass i godisboden, spelar fotbollsgolf, går äventyrsbana i skogen och fotograferar höns och grisar. På hösten är det betydligt tystare och en lugn plats för konferensgäster som vill ge sig ut till landet. Miljön är enkel, charmig och personlig – det är inte svårt att känna sig som hemma. Och det är precis den känslan personalen här vill locka fram hos sina besökare.

– Här ska du kunna koppla av, det ska vara exklusivt och avspänt, lyxigt men inte märkvärdigt och du ska kunna njuta av den vackra miljön, säger Susanne Blomberg, verksamhetschef.

Gården har precis blivit med sovplatser, Siggesta Herrgårdsboende. Två herrgårdsflyglar, med sex sovrum i varje flygel, har byggts om och renoverats. Totalt finns det nu 24 sängplatser. I den ena flygen är ett kök samlingspunkten, i flygeln mitt emot är det istället ett vardagsrum på motsvarande plats. Det ligger en tanke bakom det.

– Är man en konferensgrupp som har hyrt in sig i båda flyglarna kan de samlas kring köksbordet på morgonen och dra sig tillbaka till vardagsrummet framåt kvällen.

Herrgården precis intill flyglarna är byggd på 1900-talet men i 1700-talsstil. Här finns gott om konferensmöjligheter i matsalen eller i något av styrelserummen på övervåningen. Det asiatiska rummet och det ryska går båda i energiskt rött. Röda är också gårdsbyggnaderna och stallet som ligger strax intill.

– Utmaningen här med gården, herrgården och nu flyglarna har varit att få allting att hänga ihop stilmässigt. Från den stiligare herrgården till gården med moderniserad ladugårdskänsla.

Föredrar man lantligare lantliv, eller om man är väldigt många som ska ha möten, finns det ett loft där man kan konferera på höbalar. Där går också att sitta 535 personer i biosittning. Och de mer äventyrliga aktiviteterna som lockar hit barnfamiljerna passar såklart lika bra för vuxna, de kan bli ett skönt avbrott mellan möten. För mindre äventyrliga grupper erbjuds istället vinprovning och tapas.

– Vi har inte satsat på någon somelier eller så, men vi tänker att man i mindre grupper kan ha egen vinprovning här. Man hämtar helt enkelt ut ett vinkort och förser sig själv med de viner man vill prova i vinskåpet.

Om Siggesta Gård:

Aktiviteter:
Här finns skog, häststall, äventyrsgolf, fotbollsgolf, skogshinderbana, boulebanor, öppna gräsytor, vandringsleder, matlagningskurser och vedeldad badtunna, med mera. Avstånd till havet är cirka en kilometer.

Kommunikationer:
Bussen från Slussen tar 30 minuter och stannar på gårdsplanen.

Mat:
Här satsas framför allt på lantinspirerad, rejäl mat med toner av Sverige, Europa och USA.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.