Sinnenas anläggning med Svartkrogen blir prisbelönt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Sinnenas anläggning med Svartkrogen blir prisbelönt

Sinnenas anläggning med Svartkrogen blir prisbelönt

Almåsa konferens får tillgänglighetspris

13 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Almåsa konferens har tilldelats Haninge kommuns tillgänglighetspris 2009.
- Det här är fantastiskt roligt och stämmer så väl överens med vår vision om att vara en tillgänglig anläggning och förebild för andra konferensanläggningar, säger verksamhetschef Britt-Marie Flink på Almåsa.

Almåsa ägs av Irisgruppen och inrymmer såväl en konferensanläggning som den uppmärksammade Svartkrogen. Lagom till 50-årsdagen, som firas i år, prisbelönas Almåsa av Haninge kommun. Juryns motivering lyder ”Almåsa konferens tilldelas Haninge kommuns tillgänglighetspris för sin förmåga att leverera sinnliga upplevelser och nya perspektiv till alla sina gäster. Almåsas verksamhet har vuxit fram under lång tid och fortsätter att utvecklas hela tiden på ett berömvärt vis.”

- Vi fokuserar mycket på vad som är sinnligt och har rutiner för hur vi förstärker andra sinnen än synen. Svartkrogen som bjuder på en måltidsupplevelse i mörker är förstås en viktig del, men vi använder också andra metoder såsom vattenspel, doftljus och gott bemötande till alla våra gäster. Vi är stolta över att vår strävan efter att vara tillgängliga nu uppmärksammas av kommunen, säger Britt-Marie Flink.

Haninge kommuns tillgänglighetspris har funnits sedan 2005 och delas ut för att uppmärksamma såväl behov av åtgärder för ökad tillgänglighet i samhället som att lyfta fram vad som uträttas.

Almåsa konferens bedöms av juryn som en självklar pristagare och tilldelas en prissumma på 15 000 kronor. Almåsa delar årets tillgänglighetspris med Janne Erixon från IK Malmen som tränar ett innebandylag med unga med funktionsnedsättning. Den tredje pristagaren är Powerroom som har en träningsform som anses särskilt gynnsam som rehabiliterings- och habiliteringsträning.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.